Комунальники не дуже законно купили у «регіонала» кросовер Hyundai за 318 тисяч для когось із РДА
24.04.2013   //  
Hyundai Santa Fe New Impress R-2.2 за третину мільйона придбано бюджетним коштом

Hyundai Santa Fe New Impress R-2.2 за третину мільйона придбано бюджетним коштом

КП «Постачальник» Харківської області 17 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Автоцентр Фрунзе» на придбання кросовера Hyundai Santa Fe New Impress R-2.2 CRDi вартістю 318 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з технічним завданням закупівлі, автомобіль повинен бути укомплектований бортовим комп’ютером, клімат-контролем,  підігрівом передніх сидінь та електрорегульованими зовнішніми дзеркалами з підігрівом. Також в автівці має бути встановлена система РА30А-R audio з шістьма динаміками.

Доставити транспортний засіб повинні на Комсомольське шосе, 52. За цією адресою знаходиться Харківська райдержадміністрація.

Оплачувати замовлене авто будуть за рахунок коштів місцевого бюджету.

Засновником «Автоцентру Фрунзе» є Олександр Василенко, депутат Харківської міськради (Партія регіонів), заступник голови постійної комісії з міжнародного співробітництва, інвестицій та спортивних іміджевих проектів.

Окрім «Автоцентру» у тендері також взяло участь ВАТ «Завод ім. Фрунзе». Згідно з останніми даними SMIDA, співвласником заводу з часткою акцій 34,63% є той же Олександр Василенко.

Нагадаємо, згідно з законом про державні закупівлі в тендері не можуть брати пов’язані особи. Такими вважаються компанії, у яких один власник має понад 25%.

Також в Україні з 2008 р. діє постанова Кабінету міністрів «Про економію бюджетних коштів», яка забороняє органам державної влади та іншим державним органам, підприємствам, установам та організаціям, утвореним у встановленому порядку органами державної влади, які використовують кошти державного бюджету, придбання автотранспорту.

Окрім того, чинною наразі також є інша постанова Кабінету міністрів  –  «Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп’ютерів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів». Згідно з цим документом, гранична ціна на автівки для керівників бюджетних установ і організацій встановлена на рівні 60 тис грн.

Саме на цей документ опиралася ДФІ, аргументуючи протиправність дій КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міськради, котре у травні 2012 р. придбало Toyota Camri за 270 тис грн.

116221