Вілкул пішов кривою доріжкою Колеснікова, ще до тендеру вподобавши тролейбуси донецького комсомольця
24.03.2013   //  
Білоруський тролейбус БКМ—ЧАЗ 321, який збирається у Чернігові і подобається віце-прем’єру Вілкулу

Білоруський тролейбус БКМ—ЧАЗ 321, який збирається у Чернігові і подобається віце-прем’єру Вілкулу

Понад 400 тролейбусів у найближчі два роки буде закуплено у вітчизняних виробників у межах прийнятої урядом державної Програми активізації економіки. Про це повідомив віце-прем’єр Олександр Вілкул, передає «Укрінформ».

«Упродовж найближчих двох років за підтримки держави буде придбано понад 400 тролейбусів для міськелектротрансів усієї нашої країни. Звичайно, буде тендер, і його результати я не можу прогнозувати. Але, судячи з тих цін, які називалися на Чернігівському автозаводі, і з якості транспорту, у підприємства, я вважаю, є гарна позитивна перспектива», – сказав віце-прем’єр.

За його словами, нарада на автозаводі була присвячена саме можливості участі підприємства у державній програмі оновлення комунального транспорту.

ПаАТ «Чернігівський автозавод» входить в корпорацію «Еталон» Володимира Бутко, який був останнім першим секретарем Донецького обкому ЛКСМУ, працював в банку «Аваль».

Бутко є засновником низки компаній, в тому числі благодійного фонду «Фонд економічних реформ в Україні». Його партнерами по фонду є народний депутат від Партії регіонів Анатолій Денисенко, депутат кримського парламенту від блоку «За Януковича!» Володимир Ясинський (голова правління ТОВ фірми «Консоль ЛТД»), депутат Кіровоградської обради від Партії регіонів Павло Штутман (власник компанії «Гідросила груп»), президент Донецької торгово-промислової палати Геннадій Чижиков, та інші бізнесмени.

Нагадаємо, попередник Вілкула Борис Колесніков у якості віце-прем’єра по Євро-2012 без тендеру обрав завод «ЛАЗ» Ігоря Чуркіна постачальником автобусів та тролейбусів для приймаючих міст. Мерії були змушені взяти кредити на суми від 250 млн грн. для закупівлі транспорту. Зараз у Донецька і Харкова немає грошей на повернення цих кредитів, Чуркін планує закрити завод у Львові, а Колесніков звільнений з посади.