Київоблавтодор нахімічив технічну сіль вдвічі дорожче від ринку
05.06.2012   //  

ДП «Київське обласне дорожнє управління» 25 травня за результатами тендеру уклало низку угод на постачання 40 тис. тон технічної солі з антизлежувачем (помол №3) на загальну суму 26,66 млн. грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Постачальниками партій солі по 10 тис тон кожна обрано чотири компанії. ТОВ «Союз-Експо» і ТОВ «Артемсіль регіони-СК» постачатимуть сіль по 562 грн/т і 546 грн/т відповідно.

На цьому ж тендері були отримані і значно вищі ціни за ту ж саму сіль. Ще дві партії солі придбано у ТОВ «Гран Трейд» і ТОВ «Бордо-К» по 770 грн/т., які отримають по 7,70 млн грн. кожна. Це значно дорожче від ринкових цін та дорожче, ніж закупали сіль в інших регіонах. Наприклад департамент ЖКГ Горлівської міськради Донецької обл. у лютому закупив сіль з антизлежувачем по 400 грн./т, при цьому в ціну закупівлі входила доставка товара. В вересні 2011 року горлівська мерія купувала сіль по 395 грн./т. Тоді ж Кіровгорадський облавтодор купував сіль по 359 грн./кг.

Всупереч закону про держзакупівлі на сайті «ВДЗ» відсутній протокол розкриття пропозицій, відтак даних про конкурентні заявки немає.

Засновником ТОВ «Гран Трейд» є депутат Бориспільської райради від Партії регіонів Денис Кармацьких, який також є співвласником компанії «АВП Нордік Продактс Україна», що за останній рік отримала вже 14,82 млн грн. на переоснащення Бортницької станції аерації в Києві.

Засновником ТОВ «Бордо-К» зі статутним капіталом 9,5 тис грн. є Станіслав Гуцол з села Дубовязівка Сумської обл.