Тюремники за 80 мільйонів придбали охоронні системи, здатні виявляти наркотики у форматі 3D
29.09.2011   //  

Державна пенітенціарна служба України за результатами тендеру 22 вересня уклала угоду з ТОВ «Медінжиніринг» на придбання шести комплексних систем управління контролем доступу. Вартість угоди склала 77,79 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, кожен комплекс середньою вартістю близько 13 млн грн. має складатись з наступних приладів:

  • автоматизована система для перевірки дна автомобіля
  • детектор вибухових та наркотичних речовин
  • рентгентелевізійна система перевірки рідини
  • рентгенотелевізійна установка для проведення догляду поштової кореспонденції, сумок, рюкзаків та невеликого за розміром багажу
  • вібродетектор для виявлення людей, що знаходяться в автомобілях
  • неінвазивний сканер для виявлення предметів прихованих у порожнинах тіла (ротова, черевна, носова порожнини, анальний та вагінальний отвори, область ноги/гомілки/ступні)
  • скануюча система огляду людей з отриманням зображення у форматі 3D (призначена для безконтактного огляду людей радіохвильовим випромінюванням з автоматичним виявленням та ідентифікацією прихованих у одязі та на тілі людини предметів розміром  від 4х4 мм. виконаних з металу, дерева, скла, кераміки, пластмаси, гуми та інших матеріалів з отриманням об’ємного зображення людини, маскуванням обличчя та інтимних місць і дозволяє отримувати зображення контурів тіла та прихованих предметів в режимі реального часу. Здатність детектування: предмети, які можуть бути виявлені, але не обмежені даним переліком, такі як кераміка, пластик, рідини, папір, наркотики).

Засновником ТОВ «Медінжиніринг» є киянин Олег Шкітельов.