В блатній Конча-Заспі за 50 мільйонів проведуть мережі і дорогу до елітної школи?
08.08.2011   //  

КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» Київської міськдержадміністрації за результатами тендеру 1 серпня уклало угод з ТОВ «МК «Антарес» на облаштування та реконструкцію інженерних мереж газопостачання і теплопостачання, енергозабезпечення, водопостачання і водовідведення, мереж зв’язку, телефонізації, радіофікації, зовнішнього освітлення доріг, під’їзних шляхів і тротуарів та дощової каналізації за адресою: 21-27 км Столичного шосе Голосіївського району з подальшим підключенням дошкільного та шкільного закладу. Вартість угоди склала 48,11 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи треба виконати у 2011-2012 роках коштом державного бюджету України.

В конкурсній документації немає жодних згадок про конкретну адресу, за якою знаходяться «школа і дитячий садок», до яких потрібно підвести автодорогу і інженерні комунікації.

Наразі відомо що ліцей «Гранд» (вул. Жилянська, 38) рекламує свій проект по створенню «п’ятизіркової елітної приватної школи» в Конча-Заспі в районі бази відпочинку «Сокіл». Навчати там своїх дітей зможуть ті, «хто живе в Козині, Золотих Воротах, Сосновому Бору, Плютах, Пятихатках, Конча-Заспі, на «Дамбі» і інших довколишніх районах», – йдеться в оголошенні. Як відомо, на 21-27 км Столичного шосе знаходяться ділянки, забудовані елітними будинками можновладців.

ЗАТ «Севастопольський будпроект» повідомляє про розробку проекту з будівництва школи-ліцею в Конча-Заспі (на фото).

Будівельна компанія ТОВ «МК «Антарес» належить народному депутату від Партії регіонів Григорію Смітюху. Саме його компанії «Антарес» належить будинок нинішнього штабу Партії регіонів на вул.Липська. Також депутат і його брат Василь (прокурор Святошинського району) є співвласниками колективу забудовників «Південний» на 21-му кілометрі Столичного шосе. До складу співвласників «Південного» входить 51 чоловік, серед них син прем’єр-міністра Миколи Азарова Олексій, міністр фінансів Федір Ярошенко і його син Юрій, екс-нардеп Костянтин Продан, більш відомий як останній керуючий справами Центрального комітету Компартії УРСР, тобто завгосп партії.

Згідно з конкурсною документацією, буде  виконано наступні роботи:

  • будівництво автодороги IV категорії довжиною 1,11 км, шириною 6 м;
  • будівництво самопливної каналізації з підключенням до мережі Ду 400 КНС «Конча-Заспа» № 3 з реконструкцією самої КНС;
  • прокладення підземного каналу для укладення кабелів довжиною 950 м;
  • будівництво телефонної лінії від кросу ВК-2-257 с. Конча-Заспа, 1 до об’єкту (загальна довжина  прокладання кабелів в телефонній каналізації  – 3,96 км);
  • радіофікація об’єкту з підвішуванням проводу від найближчої опори, по якій проходить лінія радіофікації (вул. Матикіна  та Столичного шосе) на існуючих електроопорах освітлення по Столичному шосе до повороту на об’єкт  – 2,85 км  і далі в телефонній каналізації кабелем (0,88 км), реконструкція (заміна) існуючої лінії радіофікації від бази «Динамо» по Столичному шосе – 0,75 км та (25 опор);
  • укладення під землею електричних кабелів і будівництво двох трансформаторних підстанцій;
  • будівництво підземного газопроводу середнього тиску від існуючого газопроводу Ду 350 (Столичне шосе) до місця врізки, вздовж дороги «до території дошкільного закладу» (довжина трубопроводу –  670.0м).

Нагадаємо, за аналогічну суму 50 млн грн. Міністерство оборони придбало понад 100 квартир в кількох містах України для військовослужбовців.