«Бориспіль» докинув 5 мільйонів криворіжцям на розбудову паливних резервуарів
03.01.2016   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 30 грудня уклало угоду з ТОВ «АВ-консалтинг» на додаткові будівельні роботи по реконструкції паливних резервуарів на суму 5,44 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За три місяці потрібно виконати наступні роботи по трьом резервуарам РГС-1000 №3 і РГС-2000 №4 та 5:

  • влаштування днища резервуара у вигляді суцільної армованої монолітної плити товщиною 80 мм з ухилом 1:30 до центру днища
  • влаштування на резервуарах пробовідбірника для багаторівневого відбору проб
  • заміна металоконструкцій резервуарів №4 та 5.

Торги проведено за переговорною процедурою, оскільки йдеться за додаткові роботи по реконструкції резервуарів, які не були передбачені початковим проектом. Угоду укладено з тим же підрядником, який у листопаді виграв відкриті торги по цьому проекту вартістю 11,64 млн грн.

Тоді аеропорт замовив реконструкцію п’яти резервуарів у рамках програми відновлення надання «Борисполем» послуг з авіапаливозабезпечення паливозаправним компаніям безпосередньо на території аеропорту. Однак вже після відкритих торгів було вирішено, що для виконання вимог міжнародних нормативних документів потрібно повністю замінити вищевказані резервуари. Чому ці роботи не були передбачені початковим проектом – у тендерній документації не повідомляється.

Відтак загальна вартість робіт по реконструкції резервуарів становить 17,08 млн грн.

В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що очікуваний економічний ефект від програми відновлення послуг авіапаливозабезпечення становить «орієнтовно 17 млн грн. (без ПДВ) за рахунок розширення номенклатури послуг, що надаються паливозаправним компаніям». Однак не повідомляється який період очікується отримання вигоди, яка за розміром майже повністю співпадає з вартістю реконструкції.

Власниками фірми «АВ-Консалтинг» зі статутним капіталом є Валерій і Тетяна Дідики з Кривого Рогу. Це був перший держпідряд, виграний фірмою. Єдиним конкурентом на листопадовому тендері «Борисполя» була ще одна фірма з Кривого Рогу «ВК Метал Альянс».

В.о. директора «Борисполя» на момент першого тендеру був Євген Дихне.

Наприкінці листопада новим директором став Юрій Солончук, який був директором державного авіапідприємства «Україна» Держуправління справами, що перевозить перших осіб держави.