Дитячий кардіоцентр замовив унікальний німецький ангіограф вартістю 74 мільйони
01.12.2020   //  

ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» 25листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Кінд Інтерслух Київ» ангіограф за 74,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Переможець поставить двопроекційну стаціонарну універсальну ангіографічну систему з цифровими динамічними плоскими детекторами Artis Q biplane виробництва компанії «Siemens Healthcare GmbH» (Німеччина). Вона має забезпечувати проведення повної ангіографічної діагностики та інвазивного лікування пацієнтів всіх вікових груп в інтервенційній кардіології, загальній ангіографії, а також несудинних досліджень.

Ангіограф оснащений системою контролю гемодинамічних показників Sensis Vibe Hemo та робочою станцією для обробки даних syngo X Workplace зі спецсофтом, а також має переговорну систему, три рентген-захисні екрани, два джерела безперебійного живлення, два стола для моніторів і модулів керування, інжектор та силовий розподільний щит.

У системі «Прозорро» не вдалося знайти інших закупівель агіографічних систем цієї моделі Artis Q biplane, як і взагалі агіографічних систем подібного рівня та вартості.

Спершу вимагалась поставка до кінця 2020 року, та потім строк продовжили додатковою угодою до року після отримання авансу. Розмір авансу складає 100% згідно Наказу МОЗ України №102 від 20 січня 2020 року і Постанови Кабміну №1070 від 4 грудня 2019 року.

Ціна договору всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 75,00 млн грн.

За даними з відкритих джерел, у жовтні 2020 року в медичному центрі «North Oaks Health System» (штат Луїзіана, США) відкрилась новітня операційна площею близько 140 кв. м вартістю $2,5 млн (~71 млн грн.) із ангіографічною системою Siemens Artis Q biplane у невідомій комплектації вартістю $1,8 млн (~51 млн грн.).

Єдиним конкурентом було ТОВ «Протек Солюшнз Україна» з ангіографом Innova IGS 6 від «GE Medical Systems SCS» (Франція), причому ніхто не знижував ціни на аукціоні.

Засновниками «Кінд Інтерслух Київ» є Іване Кеванішвілі з Грузії та німецька компанія «Kind Hoergeraete GmbH U. Co KG», кінцевими бенефіціарами – той же Кеванішвілі та німці Олександр Кінд і Мартін Альфред Кінд, а директором – Костянтин Герлянд.

Усього з 2009 року переможець отримав підрядів приблизно на 906,19 млн грн.

«Протек Солюшнз Україна» на чолі з Андрієм Скрипком належить компанії «Протек Солюшнз Швейцарія» (Швейцарія), а бенефіціаром через неї є киянин Федір Кірпенко.

Останній раніше входив до складу директорів датської «Protech solutions K/S» і володіє ТОВ «Інтегрейтед Медікал Груп». Він був відомий як співзасновник Київської міської галузевої організації роботодавців «Асоціація виробників і постачальників науково-технічної та інноваційної продукції». Нині її записано на ТОВ «Алт Україна Лтд» Василя Соколинського і ПрАТ «Макрохім» Бориса Храновського. Колись ці двоє володіли ТОВ «Хімлаборреактив», яке нині належить «Кемлаб Інвест Лтд» (Британія) Рональда Райнера.

Загалом із 2013 року суперник отримав державних підрядів на 2,60 млрд грн.