Криміналісти МВС планують переплатити 40% за мікроскопи
06.06.2016   //  

Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України 24 травня акцептував пропозиції ТОВ «Хімлаборреактив» на поставку мікроскопів на суму 23,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбають:

  • два цифрові мікроскопи за 8,53 млн грн.;
  • поляризаційний мікроскоп для дослідження мікрооб’єктів з метою виявлення діагностичних та ідентифікаційних ознак, а також підготовки проб за 8,12 млн грн.;
  • порівняльний мікроскоп для балістичних та трасологічних експертиз за 6,49 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Інтегрейтед Медікал Груп».

У півтора рази дешевшу пропозицію ТОВ «Оптек» по поляризаційному мікроскопу відхилили через відсутність кінцевого бенефіціара фірми «Оптек Холдинг Б.В.» (Нідерланди), яка вказана засновником української фірми. Також їй закинули і невідповідність технічних характеристик пропонованого мікроскопа вимогам замовника.

Представник ТОВ «Інтеро» повідомив «Нашим грошам», що вимогам до порівняльного мікроскопа відповідає лише Leicа FSC виробництва «Leica Microsystems».

«Принцип організації оптичного зображення (п.1.2. , п.2.5. техзавдання) виключає

основних конкурентів Carl Zeiss і Projectina AG», – стверджує він.

За даними «Інтеро», ця модель з усіма затратами і ПДВ коштує 3,73 млн грн. (133 тис євро). Це на 42% дешевше за акцептовану ціну.

У техзавданні на поляризаційний мікроскоп описана модель Leicа DM4 P із цифровою камерою Leica DFC 500 і мікроспектрофотометром CRAIC. Вона коштує на 41% дешевше – 4,76 млн грн. (170 тис євро).

Донедавна єдиними авторизованими представниками Leica в Україні були «Інтеро» і ТОВ «Алт Україна Лтд». Але в березні перед оголошенням торгів угоду з «Інтеро» розірвали.

Раніше до складу засновників «Хімлаборреактиву» входив Борис Храновський.

У 2000-2005 рр.. співвласником був Василь Соколинський, якому належить «Алт Україна Лтд». Він також є підписантом компанії «Макрохім» Храновського.

Усі три згадані фірми входять у Київську міську галузеву організацію роботодавців «Асоціація виробників і постачальників науково-технічної та інноваційної продукції» разом із нинішнім конкурентом – «Інтегрейтед Медікал Груп» Федора Кірпенка.

Нині власником «Хімлаборреактиву» є британська компанія «Кемлаб Інвест ЛТД», зареєстрована у вересні 2014 р., належить киянину Сергієві Кіщенку, який з родиною також володіє косметично-парфюмерними фірмами ТОВ «Інтеркосметик Груп», «Март-Ком» і «Косметик Карл Хадек».

Засновниками «Інтеро» є Ігор Мішунін, Маргарита Шевченко, Володимир Бравер і Василь Крупенко.

№ п\п Технічне завдання тендеру Характеристики Leicа FSC, надіслані «Інтеро» Вартість EXW

завод EUR («Інтеро»)

1. Загальні вимоги Загальні вимоги 96 951
1.1 Мікроскоп порівняльний для проведення балістичних та трасологічних експертиз Мікроскоп порівняльний для проведення балістичних та трасологічних експертиз 44 900
1.2 Мікроскоп повинен мати оптичну систему з двох оптичних каналів для виводу зображень досліджуваних зразків наступними способами:

1) спостерігання зображення тільки від правого або тільки від лівого оптичного каналу;

2) одночасне спостерігання двох зображень від двох оптичних каналів з накладанням одне на одне;

3) спостерігання при якому два зображення від двох оптичних каналів розділені рухомою розмежувальною лінією з можливістю регулювання товщини

Мікроскоп повинен мати оптичну систему з двох оптичних каналів для виводу зображень досліджуваних зразків наступними способами:

1) спостерігання зображення тільки від правого або тільки від лівого оптичного каналу;

2) одночасне спостерігання двох зображень від двох оптичних каналів з накладанням одне на одне;

3) спостерігання при якому два зображення від двох оптичних каналів розділені рухомою розмежувальною лінією з можливістю регулювання товщини

 
1.3 Повинен мати можливість до оснащення для роботи у прохідному світлі (надати оригінал листа-підтвердження від виробника мікроскопу) Повинен мати можливість до оснащення для роботи у прохідному світлі (надати оригінал листа-підтвердження від виробника мікроскопу)  
1.4 Надати копію сертифіката ISO 9001 виробника мікроскопу Надати копію сертифіката ISO 9001 виробника мікроскопу  
1.5 Надати керівництво з обслуговування/експлуатації обладнання українською або російською мовою Надати керівництво з обслуговування/експлуатації обладнання українською або російською мовою  
2. Комплектація приладу та технічні вимоги Комплектація приладу та технічні вимоги  
2.1 Мікроскоп повинен мати бінокулярний тубус та фотовихід з можливістю виводу зображення на окуляри та монітор одночасно. Положення окулярів повинне регулюватись Мікроскоп повинен мати бінокулярний тубус та фотовихід з можливістю виводу зображення на окуляри та монітор одночасно. Положення окулярів повинне регулюватись  
2.2 Мікроскоп повинен мати окуляри зі збільшенням 10х та польовим числом не менше 22. Один окуляр повинен мати вбудовану мікрометричну шкалу (10мм/100 поділок). Мікроскоп повинен мати свідоцтво про визначення ціни поділки для проведення вимірювань.

В комплекті повинен бути еталон калібровки  міжнародного зразка

Мікроскоп повинен мати окуляри зі збільшенням 10х та польовим числом не менше 22. Один окуляр повинен мати вбудовану мікрометричну шкалу (10мм/100 поділок). Мікроскоп повинен мати свідоцтво про визначення ціни поділки для проведення вимірювань.

В комплекті повинен бути еталон калібровки міжнародного зразка

570

187

2.3 Необхідна наявність у комплекті сумісної з приладом станції керування, із встановленим ліцензійним програмним забезпеченням.

Вимоги до станції:

– операційна система: Microsoft Windows 7 64-Bit, Microsoft Office

– процесор: IntelCore i5 3,6 GHz або кращий,

– ОЗП: 8 GB 1600 MHZ DDR3 або кращий,

– HDD SATA не менш 1Тb

– відеокарта: NVIDIA GeForce GT 755M 1 GB GDDR5 або краща,

– монітор: FULL HD з діагоналлю не менше 32’ та роздільною здатністю не гірше 1920х1080;

Необхідна наявність у комплекті сумісної з приладом станції керування, із встановленим ліцензійним програмним забезпеченням.

Вимоги до станції:

– операційна система: Microsoft Windows 7 64-Bit, Microsoft Office

– процесор: IntelCore i5 3,6 GHz або кращий,

– ОЗП: 8 GB 1600 MHZ DDR3 або кращий,

– HDD SATA не менш 1Тb

– відеокарта: NVIDIA GeForce GT 755M 1 GB GDDR5 або краща,

– монітор: FULL HD з діагоналлю не менше 32’ та роздільною здатністю не гірше 1920х1080;

1 500
2.4 Мікроскоп повинен мати в комплекті аксесуари (оптичні насадки, об’єктиви) для отримання максимального поля зору не менше 180мм (при використанні окулярів 10х) Мікроскоп повинен мати в комплекті аксесуари (оптичні насадки, об’єктиви) для отримання максимального поля зору не менше 180мм (при використанні окулярів 10х)  
2.5 Мікроскоп повинен мати не менше, ніж шестипозиційний револьверний тримач об’єктивів зі збільшеннями 20х, 10х, 8х, 4х, 2х, 1х, до 0.5х  або забезпечувати аналогічний діапазон (при використанні окулярів 10х) через плавне збільшення. Мікроскоп повинен мати можливість проміжного збільшення в 1.5х або 2х Мікроскоп повинен мати не менше, ніж шестипозиційний револьверний тримач об’єктивів зі збільшеннями 20х, 10х, 8х, 4х, 2х, 1х, до 0.5х  або забезпечувати аналогічний діапазон (при використанні окулярів 10х) через плавне збільшення. Мікроскоп повинен мати можливість проміжного збільшення в 1.5х або 2х 3 080

2900

2 900

2 900

3 200

1 200

1 200

2.6 У всьому діапазоні збільшення мікроскоп повинен використовувати парфокальну оптичну систему У всьому діапазоні збільшення мікроскоп повинен використовувати парфокальну оптичну систему  
2.7 У діапазоні 10-100х мікроскоп повинен використовувати телецентричну оптичну систему У діапазоні 10-100х мікроскоп повинен використовувати телецентричну оптичну систему  
2.8 Мікроскоп повинен бути оснащений фотовиходом та адаптером для підключення камери з фіксованим збільшенням в діапазоні 0.5 – 0.7х Мікроскоп повинен бути оснащений фотовиходом та адаптером для підключення камери з фіксованим збільшенням в діапазоні 0.5 – 0.7х 600
2.9 Мікроскоп повинен бути оснащений предметними столиками розмірами не менше 150мм х 150мм для крупногабаритних об’єктів. Предметні столики повинні бути з можливістю ручного та моторизованого керування в горизонтальній площині з діапазоном ходу не менше 50мм х 50мм. Предметні столики повинні мати можливість синхронного моторизованого керування. Предметні столики повинні бути пристосовані для кріплення тримачів об’єктів дослідження балістичної та трасологічної експертиз. Мікроскоп повинен бути оснащений предметними столиками розмірами не менше 150мм х 150мм для крупногабаритних об’єктів. Предметні столики повинні бути з можливістю ручного та моторизованого керування в горизонтальній площині з діапазоном ходу не менше 50мм х 50мм. Предметні столики повинні мати можливість синхронного моторизованого керування. Предметні столики повинні бути пристосовані для кріплення тримачів об’єктів дослідження балістичної та трасологічної експертиз.  
2.10 Мікроскоп повинен мати ручки мікро- та макрофокусування з ручним та моторизованим керуванням за допомогою програмного забезпечення мікроскопу та зовнішнього пульту керування Мікроскоп повинен мати ручки мікро- та макрофокусування з ручним та моторизованим керуванням за допомогою програмного забезпечення мікроскопу та зовнішнього пульту керування 950
2.11 Мікроскоп повинен мати функцію сканування рельєфної поверхні для отримання мультифокусних зображень з подальшою тривимірною інтерпретацією досліджуваної поверхні за допомогою програмного забезпечення мікроскопу Мікроскоп повинен мати функцію сканування рельєфної поверхні для отримання мультифокусних зображень з подальшою тривимірною інтерпретацією досліджуваної поверхні за допомогою програмного забезпечення мікроскопу 1 200

900

2.12 Мікроскоп повинен мати можливість досліджувати габаритні об’єкти, що мають висоту не менше ніж 200мм. Мікроскоп повинен мати можливість досліджувати габаритні об’єкти, що мають висоту не менше ніж 200мм.  
2.13 Мікроскоп повинен мати наступні види систем освітлення з можливістю їх одночасного використання:

– система парного кільцевого сегментованого LED – освітлення, що кріпиться на мікроскоп;

– система парного коаксіального LED – освітлення з можливістю використання на всьому діапазоні збільшення;

– система парного косого бокового освітлення, що має можливість обертатись навколо досліджуваного зразка та відображати положення на кутовій шкалі мікроскопу або у програмному забезпечені до мікроскопу.

Мікроскоп повинен мати наступні види систем освітлення з можливістю їх одночасного використання:

– система парного кільцевого сегментованого LED – освітлення, що кріпиться на мікроскоп;

– система парного коаксіального LED – освітлення з можливістю використання на всьому діапазоні збільшення;

– система парного косого бокового освітлення, що має можливість обертатись навколо досліджуваного зразка та відображати положення на кутовій шкалі мікроскопу або у програмному забезпечені до мікроскопу.

3 520
2.14 Мікроскоп повинен бути оснащений цифровою камерою з наступними характеристиками: тип сенсору СMOS, не менше 10 МПікселів, камера повинна мати можливість працювати у режимі підключення до комп’ютера через USB інтерфейс та у режимі “живого відео” FULL HD через HDMI підключення з частотою не менше 30 к/с, з можливістю налаштування кольорового балансу, з фотореєстрацією, збереженням зображення на карту SD у комплекті Мікроскоп повинен бути оснащений цифровою камерою з наступними характеристиками: тип сенсору СMOS, не менше 10 МПікселів, камера повинна мати можливість працювати у режимі підключення до комп’ютера через USB інтерфейс та у режимі “живого відео” FULL HD через HDMI підключення з частотою не менше 30 к/с, з можливістю налаштування кольорового балансу, з фотореєстрацією, збереженням зображення на карту SD у комплекті 14 000
2.15 Мікроскоп повинен поставлятись з підставкою, що відповідає наступним характеристикам: моторизоване регулювання висоти, розміри робочої поверхні достатні для встановлення мікроскопа та системи освітлення Мікроскоп повинен поставлятись з підставкою, що відповідає наступним характеристикам: моторизоване регулювання висоти, розміри робочої поверхні достатні для встановлення мікроскопа та системи освітлення 2 800
2.16 Мікроскоп повинен мати наступні комплектуючі (у парній кількості) для кріплення об’єктів дослідження:

– Універсальні приставки (що фіксуються на предметних столиках) для встановлення пружинних і затискаючих тримачів куль, гільз та інших об’єктів дослідження балістичної та трасологічної експертиз. Приставки мають регулювання кута (що відображається на відповідній кутовій шкалі) положення тримачів куль, гільз та ін. відносно горизонтальної площини. Приставки повинні  обертатись навколо вертикальної осі на 360 градусів. Приставки повинні мати затискачи для фіксування положення,

– Пружинні тримачі куль та гільз стрілецької зброї від малого до великого калібрів, пневматичних боєприпасів, деформованих куль. Тримачі повинні мати можливість кріпитися до приставок та обертатись навколо центру (що відображається на відповідній кутовій шкалі);

– Набір щіточок для фіксації гільз стрілецької зброї малого калібру;

– Набір затискачів різного розміру, що встановлюються на предметні столики мікроскопа;

– Затискні тримачі проводів,

– Набір круглих столиків з обертанням та нахилом поверхні наступних діаметрів: до 20 мм, 21-30мм, 31-60мм, 61-70мм,

-Круглі столики з намагніченою поверхнею діаметром від 31 до 60 мм включно з обертанням та нахилом поверхні, фіксацією на предметному столику або приставці;

– Тримачі циліндрових механізмів замків

Мікроскоп повинен мати наступні комплектуючі (у парній кількості) для кріплення об’єктів дослідження:

– Універсальні приставки (що фіксуються на предметних столиках) для встановлення пружинних і затискаючих тримачів куль, гільз та інших об’єктів дослідження балістичної та трасологічної експертиз. Приставки мають регулювання кута (що відображається на відповідній кутовій шкалі) положення тримачів куль, гільз та ін. відносно горизонтальної площини. Приставки повинні  обертатись навколо вертикальної осі на 360 градусів. Приставки повинні мати затискачи для фіксування положення,

– Пружинні тримачі куль та гільз стрілецької зброї від малого до великого калібрів, пневматичних боєприпасів, деформованих куль. Тримачі повинні мати можливість кріпитися до приставок та обертатись навколо центру (що відображається на відповідній кутовій шкалі);

– Набір щіточок для фіксації гільз стрілецької зброї малого калібру;

– Набір затискачів різного розміру, що встановлюються на предметні столики мікроскопа;

– Затискні тримачі проводів,

– Набір круглих столиків з обертанням та нахилом поверхні наступних діаметрів: до 20 мм, 21-30мм, 31-60мм, 61-70мм,

-Круглі столики з намагніченою поверхнею діаметром від 31 до 60 мм включно з обертанням та нахилом поверхні, фіксацією на предметному столику або приставці;

– Тримачі циліндрових механізмів замків

1 400

60

60

300

300

500

2 700

900

130

150

105

190

190

570

127

127

127

127

127

127

127

3 Вимоги до керування приладом та програмного забезпечення    
3.1 Разом із приладом має бути надано у комплекті єдине ліцензійне програмне забезпечення для керування мікроскопом та камерою.    
3.2 Програмне забезпечення повинне містити довідкову систему з роз’ясненням доступних функцій та можливостей.    
3.3 Програмне забезпечення для керування мікроскопом повинне мати наступні можливості:    
3.3.1 Функцію фотореєстрації зі збереженням зображення, інформації про використовуване збільшення та налаштувань (що використовувались для отримання зображення, для можливості повторного автоматичного відтворення умов експертизи):

–інтенсивність коаксіальної системи освітлення,

–інтенсивність косої бокової системи освітлення,

–положення предметного столика мікроскопу у горизонтальній та вертикальній площині,

–налаштування цифрової камери

   
3.3.2 Можливість проведення геометричних вимірів (замір довжини, площі, периметру, кутових величин) на фото та реальному зображенні    
3.3.3 Функцію побудови мультифокусних зображень рельєфної поверхні та подальшої тривимірної інтерпретації досліджуваної поверхні    
3.3.4 Можливість створення бази даних для каталогізації результатів досліджень    
3.3.5 Функцію автоматичного створення звітів у форматі СSV або XLS або інших форматів MS Office    
4. Вимоги до введення в експлуатацію та навчання персоналу    
4.1 Проведення пусконалагоджувальних робіт та введення приладу в експлуатацію за місцем розташування замовника сертифікованим спеціалістом    
4.2 Проведення навчання та інструктажу персоналу за місцем розташування замовника сертифікованим спеціалістом    
4.3 У комплекті до приладу необхідно надати керівництво з обслуговування/експлуатації обладнання українською або російською мовою    
4.4 Гарантійне обслуговування не менше одного року    
4.5 Можливість післягарантійного сервісного обслуговування приладу локальним сервісним центром на території України    
5 Умови постачання    
5.1 Товар повинен постачатися автотранспортом постачальника за його рахунок на умовах DDР за адресою місця розташування замовника    
5.2 Товар повинен бути упакований таким чином, щоб виключити псування та/або знищення його на період поставки до прийняття Товару    
5.3 Постачальник повинний поставити Товар в заводській упаковці, що повинна задовольняти вимогам для даного типу Товару при його транспортуванні обраним видом транспорту в обговорене місце призначення    
5.4 Маркування, що наноситься на упаковку, повинно відповідати характеру Товару та містити назву і кількість кожної одиниці Товару окремо    
    Вартість комплекту DDP Київ з врахуванням витрат на доставку (4%),

митне оформлення (10%) та ПДВ (20%), Євро

133 094