АМКУ поновив «Альтком» з асфальтом від білорусів на миколаївському тендері за 107 мільйонів
07.08.2020   //  

Тендерна колегія Антимонопольного комітету 4 серпня зобов’язала Службу автомобільних доріг у Миколаївській області скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» і про допущення до торгів «AzVirt MMC» на тендері з поточного середнього ремонту дороги державного значення Н-11 Дніпро-Миколаїв очікуваною вартістю 107,07 млн гривень. Про це стало відомо з резолютивної частини рішення, опублікованої в «Прозорро».

У протоколі про відхилення Миколаївська САД зазначила, що компанія «Альтком» у своїй тендерній пропозиції не надала дипломів про освіту трьох своїх працівників, в той час як вони були прикріплені файлом у тендерній пропозиції.

Ще одна причина відхилення полягає у тому, що «Альтком» для поставки асфальтобетонних сумішей планував залучати субпідрядника – ТОВ «ЄДБК». У свою чергу «ЄДБК» надав договір, укладений з ТОВ «Спільне українсько-білоруське підприємство «Белавтодор-Україна», що, на думку Замовника, «не є потужністю субпідрядника», а тому порушує умови тендерної документації. При цьому у самій тендерній документації ніде не вказано, що субпідрядник обов’язково повинен самостійно поставляти суміші.

Підставою скасувати допущення до торгів азербайджанської компанії «AzVirt MMC» стало те, що вона, на підтвердження виконання аналогічного договору надала договори про будівництво та реконструкцію, в той час як предметом закупівлі є поточний середній ремонт. Таким чином АМКУ погодився із доводами «Альткому» і азербайджанську компанію постановили відхилити з тендеру.

Нагадаємо, на двох інших тендерах Миколаївської САД на цю ж дорогу відхилену Замовником  «AzVirt MMC» АМКУ поновив на торгах, і на одному з цих тендерів додатково скасував допущення «Альткому».

ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» входить до промислової групи «Альтком», яка за часів Януковича була фаворитом серед дорожніх підрядників. Кінцевим власнок  ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» є Олександр Тісленко. За часів перебування Бориса Колеснікова на посту віце-прем’єра «Альтком» вважався найуспішнішим підрядником, і натендерив 13,12 млрд грн.

Азербайджанська компанія «AzVirt MMC» належить Ельнуру та Камілю Алієву Алі Огли, та німцям – Вальтеру Закарісу і Мартіну Манфреду.