У Кличка замовили ремонт доріжок у «Муромці» за 13 мільйонів у фігуранта кримінальної справи
25.05.2020   //  

Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» 27 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Буд Фаворит Строй» капітальний ремонт доріжок у парку «Муромець» в Деснянському районі Києва. По це написала Олеся Данилова у виданні «КиевVласть» з посиланням на «Прозорро».

В парку «Муромець» фірма має виконати:

  • демонтаж існуючого тротуару з бетонних плит (4,2 тис кв м);
  • облаштування покриття з малорозмірних фігурних елементів мощення (5,1 тис кв м);
  • установку 44 лавок і 44 урн;
  • посів партерних, мавританських і звичайних газонів (9,4 тис кв м).

Роботи мають завершитися до кінця року з гарантованою якістю протягом 3 років.

На торгах єдиним конкурентом ТОВ «Буд Фаворит Строй» було ТОВ «Містобуд-проект» Тетяни Баскаєвої. Його пропозиція виявилася дешевшою, але буда відхилена через ненадання забезпечення тендерної пропозиції, листа-згоди і документа про призначення виконроба.

Згідно з наданою тендерною документацією, на ТОВ «Буд Фаворит Строй» працює всього 6 людей, техніку для виконання робіт планується взяти в оренду, а для озеленення території в якості субпідрядника залучити комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Деснянського району Києва, яке є структурним підрозділом КО «Київзеленбуд».

ТОВ «Буд Фаворит Строй» зареєстровано в 2017 році в Києві. Засновник і директор підприємства Ігор Мельничук.

За результатами участі в державних закупівлях «Буд Фаворит Строй» уклало 26 договорів на 184 млн грн). Найбільше підрядів – на 126 млн грн. – компанія отримала від КО «Київзеленбуд».

В 2018 р. ТОВ «Буд Фаворит Строй» виконувало роботи з реконструкції парку «Кіото». Згідно з ухвалою суду, ця приватна фірм разом з замовником робіт – КП «Київський центр розвитку міського середовища» – фігурує у кримінальній справі про присвоєння понад 50 млн грн, виділених на реконструкцію цього парку.

З липня 2019 р. КО «Київзеленбуд» очолює Олексій Король.

У 2018 р. Київрада перейменувала парк «Дружби народів» в «Муромець». Того ж року в парку за гроші меценатів велися роботи по створенню пам’ятника богатиря часів Київської Русі Іллі Муромця та благоустрою першої черги парку. Мер Києва Віталій Кличко відкрив першу чергу оновленого парку.

Від «Наших грошей»:

Згідно з «Прозорро», у 2018-2020 рр., на 9 тендерах, в результаті яких «Буд Фаворит Строй» отримав перемоги на 45,96 млн грн., єдиним конкурентом підприємства було ТОВ «Містобуд-проект», чиї пропозиції у більшості випадків були трохи вищими, крім того, фірми не торгувалися під час аукціону.