Порт закупив послуги катерів для водолазів у продавця з магазину начальника водолазів
06.12.2019   //  

Поліція розслідує можливе привласнення коштів начальником водолазної служби Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» Ігорем Тесцовим-Любимовим при укладанні угод з ТОВ «Український морський та портовий сервіс» («УМПС») на загальну суму 4,99 млн грн.

Про це стало відомо з ухвал Київського районного  суду м. Одеси від 28-28 листопада.

Поліція вказала, що в 2017-2019 роках з метою забезпечення потреб водолазної служби ОФ ДП «АМПУ» проведено три (1,2,3) тендерні закупівлі послуг забезпечення водолазних та промірних робіт катером. В усіх тендерах єдиним конкурентом «УМПС» було ТОВ «Арована-Тур», яке неодмінно програвало через вищу пропозицію.

Загальна сума угод з «УМПС» по цим трьом тендерам склала 4,99 млн грн.

Що начальник водолазної служби був контактною особою для учасників тендерів з спеціальних питань. В свою чергу, директор фірми-переможця вказав, що жодного зв’язку з посадовцями замовника та тендерним комітетом не має.

Але слідство встановило, що дочка начальника водолазної служби Одеського порту володіє приміщенням в майже 84 кв м, де вона веде підприємницьку діяльність і де розташовано магазин професійного спорядження для дайверів (водолазів) під назвою «Глибина». Продавцем-консультантом та інструктором з дайвінгу працює директор «УМПС».

Також поліцейські встановили, що фактично магазин керує начальник водолазів Одеської філії «АМПУ».

З судової ухвали відомо, що 21 листопада поліція в рамках кримінальної справи №12019160000000987 від 22.10.2019 р. обшукала адмінбудівлю водолазної служби, помешкання її начальника та магазин і клопотала про арешт вилученого майна. Суд ці клопотання задовольнив.

Декларацію начальника водолазної служби ОФ ДП «АМПУ» за підсумками 2018 року подав Ігор Тесцов-Любимов. В тендерній документації в 2017 та 2019 роках році він був вказаний як посадова особа для здійснення зв’язку з учасниками по технічним та спеціальним питанням. В його декларації вказано у власності дочки Юлії Любимої офісне приміщення площею майже 84 кв м., її річний дохід від підприємницької діяльності склав 1,49 млн грн.

Юлія Любимова як ФОП зареєстрована в Одесі за однією адресою з ТОВ «Український морський сервіс», співвласником якого раніше був її батько – Тесцов-Любимов.

Власником та директором ТОВ «Український морський та портовий сервіс» вказаний Василь Ліненко. За даними «Прозорро», з серпня 2016 року фірма отримала замовлень на 16,50 млн грн. Найбільшим замовником є Одеська філія ДП «АМПУ», з нею було укладено угод на 9,65 млн грн.

Василь Ліненко також зареєстрований як ФОП та отримав одне замовлення від Аварійно – рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Кіровоградській області на суму 792 тис грн.

Власниками «Арована-Тур» є одеситки Вікторія Гаврилович та Людмила Тросницька. За даними «Прозорро», фірма жодного разу не змогла перемогти в тендерах, вона лише була формальним конкурентом для «УМПС» на тендерах ОФ ДП «АМПУ».