ОДА заднім числом узаконила будівництво екс-начальника митниці в заказнику (фото)
28.11.2019   //  

Тимчасовий очільник Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук 4 листопада підписав розпорядження про виділення ТОВ «Веста М» у довгострокове тимчасове платне користування лісової ділянки в 2,3 га в заказнику «Озерянський». Цим розпорядження ОДА легалізувала будівництво в заказнику, яке фірма провела раніше.

Про це написала Оксана Петрук в виданні «Сила правди».

ТОВ «Веста М» користується заказником вже кілька років. Ще у 2013 році Волинська обласна рада надала у користування фірмі на 25 років 3,5 тис га мисливських угідь, сюди частково потрапили землі зоологічного заказника «Озерянський». Згідно з положенням про режим в заказнику, розміщеному на сайті Волинської облдержадміністрації, будь яке будівництво на його території категорично заборонене, як і власне рибальство чи мисливство.

Натомість, нині березі на озері Бережисте, що входить орендованих угідь, збудовані бесідки, мангали, будинок з залом на кшталт кафе-ресторану, погріб, мисливські намети.

 

Раніше будівництво фірмі в заказнику погодили два управління Волинської ОДА – екології та лісового і мисливського господарства. Також було отримано погодження від місцевого лісгоспу. Але саме розпорядження керівника ОДА про передачу в довгострокове тимчасове користування лісової ділянки для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей узаконило будівництво остаточно.

«Веста М» – це родинне підприємство депутата Волинської обласної ради, колишнього керівника Волинської митниці Романа Микитюка. Створене підприємство на початку 2013 року. Сьогодні серед його засновників – матір Романа Микитюка, він сам, його дружина, доньки, зяті, свати.  Директором фірми є Василь Кравчук. Основний вид діяльності – «Мисливство, відловлювання тварин і надання пов’язаних із ними послуг».