В нафтогазовий відділ АМКУ прийшли вихідці з «Нафтогазу», по якому АМКУ веде розслідування
18.10.2019   //  

У відділ ринків нафти і нафтопродуктів та ринків газу Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ Антимонопольного комітету працевлаштувались вихідці з системи «Нафтогазу України» Дзвенислава Сорохан та Євгеній Нацвін-Степанов. Про це повідомляється на сайті Комітету.

Дзвенислава Сорохан виграла конкурс на посаду головного спеціаліста відділу. Посадовий оклад за згаданою посадою складає 8 тис. грн.

Згідно з декларацією кандидатки на посаду, за підсумками минулого року Сорохан мала 397 тис. грн заробітної плати за «основним місцем роботи», яке залишилось не конкретизованим (це в середньому 33 тис. грн щомісячно). Місце праці в «Укртрансгазі» декларантка прописала як «оплачувану роботу за сумісництвом» – це посада начальника управління правової роботи Департаменту правового забезпечення.

Євгеній Нацвін-Степанов працевлаштувався в Комітеті раніше – ще влітку цього року він виграв конкурс на заступника начальника відділу ринків нафти і нафтопродуктів та ринків газу, однак подавав декларацію до НАЗК у якості головного спеціаліста згаданого відділу. До переходу в АМКУ, працював у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості із річною заробітною платою у 223 тис. грн (займав посаду завідувач Сектору забезпечення ефективного використання газорозподільних систем або їх складових).

До роботи в Міненергетики, працював головним спеціалістом в НКРЕКП. Також працював юристом у «Нафтогазі», представляючи компанію у судових спорах.

А у період 2009-2016 років Нацвін був власником та з 2013 по 2016-ий – керівником ТОВ «Природний камінь України» (сьогодні – ТОВ «Енергія надр»), яке спеціалізується на добуванні сирої нафти. За даними «Youcontrol», саме у 2016 році власниками компанії стали Олександр Циб з Макіївки та харків’яни Олексій Маліновський та Володимир Панков.

Відділ ринків нафти і нафтопродуктів та ринків газу був створений у травні 2019 року. Тоді ж було розформовано відділ ринків газу, спеціалісти якого підготували матеріали для справи по зловживанню монопольним становищем з боку «Укртрансгазу» при закупівлі технологічного газу у «Нафтогазу».

Від «Наших грошей». Таким чином вихідці з системи «Нафтогазу» будуть тепер в АМКУ займатись справами, по яким «Нафтогаз» проходить у якості «підозрюваного/звинуваченого» у зловживацькому монополізмі.