ОДА купила індійський ангіограф по повній передоплаті за 32 мільйони
02.10.2019   //  

Департамент охорони здоров’я Київської ОДА 5 серпня за результатами тендеру замовив ТОВ «ТехМедКонтракт» ангіограф за 31,83 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять оплачену авансом ангіографічну інтервенційну систему Allura Xper FD20 виробництва компаній «Philips Medical Systems Nederland B.V.» (Нідерланди) та «Philips India Limited» (Індія) не раніше 2018 року із річним гарантійним строком.

Переможець уповноважений німецькою компанією «АФС Медицинтехнік ГмбХ» Свена Краутера підписати договір щодо цього ангіографа. Монтаж, введення в експлуатацію, заміну запчастин і сервісне обслуговування проводитиме ТОВ «АФС Медицинтехнік».

Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі 5% від його вартості.

Ціна угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 33,00 млн грн.

Київський «ТехМедКонтракт» Юрія Пршедромирського на чолі з Михайлом Кузнецовим зареєстрований за адресою масової реєстрації по вул. Зоологічна, буд. 4А, оф. 139. Киянин Юрій Пршедромирський також продає різні товари та надає послуги в якості ФОПа.

Усього з 2008 року переможець отримав державних підрядів на 277,20 млн грн.

Єдиним конкурентом з ангіографом Infinix-I Sky INFX-8000C (Infinix VC-i) /G5 від «Canon Medical Systems Corporation» (Японія) було ТОВ «Астріум» киянина Желько Гранатіра. Контактною особою фірми у «Прозорро» вказана Людмила Щинович. За даними «Clarity-Project», у 2017 році вона представляла ТОВ «УМТ+» Дмитра Лаврентія, який керує згаданою фірмою «АФС Медицинтехнік» німецької «АФС Медицинтехнік ГмбХ».

Нагадаємо, у 2014 році суд визнав невинними трьох бізнесменів, підозрюваних у привласненні 12 млн грн., які уряд у 2007 році витратив на закупівлю реанімобілів Renault Master. Це були хорват Желько Гранатір, директор ТОВ «ІСС Україна» і засновник британської компанії «Legal Busines Consultans LTD», а також його дружина – колишня співзасновниця «ІСС Україна» та його знайомий – співвласник фірми «Емердженсія 2004», що займалася переобладнанням базових автомобілів в санітарні.