«Дельта-лоцман» замовила виробнику з території «Кузні» три катери за чверть мільярда
25.09.2019   //  

Філія «Дельта-лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» 20 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «УМС Марін» катерів на 264,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Замовник завантажив у систему проект договору без підписів, печаток, дати і номера замість самого договору, що є порушенням вимог закону «Про публічні закупівлі».

До кінця 2021 року в морпорт Миколаїв на умовах DDP поставлять три лоцманські катери проекту ВМ22 із річною гарантією: один – за 91,55 млн грн. і два – по 86,23 млн грн.

Катер довжиною 22 м розрахований на двох членів екіпажу і сім лоцманів та призначений для доставки і зняття лоцманів із суден, які замовили лоцманську проводку, лоцманського супроводження на судноплавних шляхах та обстеження стану судноплавних шляхів.

Кожне судно матиме два двигуни Volvo Penta D16-750 із гребними гвинтами, комплект радіо- та навігаційного обладнання, меблі й техніку в рубці та житловому відсіку тощо.

Загальний термін служби за нормальної експлуатації становить не менше 24 років.

Ціна переможної пропозиції була на 4% нижчою від очікуваної вартості закупівлі.

ДочП «ДГЗІФ «Укрінмаш» ДК «Укрспецекспорт» ДК «Укроборонпром» не допустили до аукціону. Воно подало 13 травня частину документів пропозиції за підписом директора Сергія Слюсаренка, але того ж дня його звільнили, а на цю посаду призначили Олега Калюжного. Держпідприємство подало документи, які підтверджують повноваження підписувати документи пропозиції, на нового гендиректора, але не на старого.

Державний «Укрінмаш» оскаржив своє відхилення в АМКУ, заявивши, що документи на старого директора втратили чинність після його звільнення, тому їх нібито неможливо було надати. Однак адмінколегія не задовольнила скаргу, бо документи потрібно було надавати на того директора, який фактично підписав документи тендерної пропозиції.

Єдиним допущеним конкурентом була фірма-виробник «Baltic Workboats AS» (Естонія).

«УМС Марін» Володимира Умрилова почав вигравати тендери у 2012 році. До того Умрилов торгував катерами через ТОВ «УМС Трейд», яке отримало підрядів на 13,40 млн грн. у 2008-2009 роках, і ТОВ «УМС-Бот» – на 16,73 млн грн. у 2008-2011 роках.

Переможець суборендує нерухоме майно по вул. Електриків, 26 у ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» Сергія Тігіпка. Раніше заводом володіли президент Петро Порошенко та його соратник, партнер і друг – нардеп від БПП Ігор Кононенко (детальніше читайте у блозі «Заробіток на Рибальському. Надкусить Тігіпко, з’їдять разом з Порошенком»).

Цей же завод є покупцем малого катера Морської охорони спеціального призначення «УМС-1000» у завантаженому «УМС Марін» аналогічному договорі від 2016 року.

«УМС Марін» неодноразово був єдиним суперником «Ленінської кузні» на тендерах.