Новачок отримає 38 мільйонів за британську світлосигнальну систему аеропорту «Херсон»
19.08.2019   //  

Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА 14 серпня за результатами тендеру замовив ТОВ «Інтеграл Сістемс» реконструкцію аеропортового обладнання за 37,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч на аеродромі аеропорту «Херсон» встановлять світлосигнальну систему ВВI-I виробництва «ATG Airports Ltd» (Британія), яку представляє ТОВ «Ді Ес Джі Україна».

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільшу суму в 3,11 млн грн. відведено на систему керування та моніторингу AGL Smart Control System.

Дизель-генератор SDMO Montana J200K Silent (Франція) потужністю 145 кВт коштує 786 тис грн. В інтернет-магазинах їх продають дорожче – по 956 тис грн. – 1,05 млн грн.

Ціни загальнобудівельних матеріалів загалом відповідають ринку та іншим тендерам.

Гарантійний строк експлуатації становить два роки. На заробітну плату піде 1,17 млн грн., тобто 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 483 тис грн.

Ціна угоди на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі у 49,31 млн грн.

Обухівська «Інтеграл Сістемс» належить Юрію Юревичу та Олені Пшець. Компанія подала в якості аналогічного договір за 2018 рік із КП «Спецжитлофонд» про монтаж загороджувальних вогнів житлового будинку по вул. Теремківська, 3 на 305 тис грн.

Оскільки тендерна документація вимагала в якості аналогічного договір щодо монтажу світлосигнального обладнання для аеропортів, «Інтеграл Сістемс» пояснила листом, що загороджувальні вогні є повним аналогом світлосигнального обладнання. Також вона повідомила, що із цим самим аналогічним договором виграла аукціон Льотної академії Національного авіаційного університету на реконструкцію світлосигнальної системи аеродрому «Кіровоград» за 8,02 млн грн. Замовника влаштували такі пояснення.

Усього з 2017 року фірма отримала підрядів на 56,93 млн грн., з який цей – найбільший.

Дорожчими конкурентами були одеське ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж» Анатолія Килименчука, Валентина Кобилянського, Олександра Зазулінського, Володимира Глянцева та Олександра Білозора і ТОВ «Енергосинтез-2006» Олени Переверзєвої.

ТОВ «Авіа Консалт» Вероніки та Юрія Карпенків із нижчою на 10 грн. ціною відхилили за невідповідності у кошторисах, ліцензію ДАБІ на роботи IV категорії замість необхідних V категорії та відсутність антикорупційної програми і календарного графіку робіт.

ДАСУ встановила, що замовник порушив Порядок визначення предмета закупівлі, визначивши код ДК 021:2015: 45316220-3 до сьомої цифри, а не другої-п’ятої цифри.

Закупівлю провели з третьої спроби. Раніше перший тендер відмінили після відхилення всіх учасників, а другий тендер – через неможливість усунення порушень законодавства.

Нагадаємо, у 2017 році КП «Херсонські авіалінії» Херсонської облради замовило проект світлосигнальної системи ВВI-I за 1,41 млн грн. у фірми, яку продавали за 3 тис грн.