Ще 218 мільйонів на підстанцію в центрі Одеси взяла фірма з фігурантом справи проти «Одесаобленерго» на субпідряді
26.10.2018   //  

АТ «Одесаобленерго» 19 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «БК «Бастіон» будівельно-монтажних робіт на 218,03 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року мають виконати другу чергу реконструкції підстанції ПС 110/35/6 кВ «Чумка» в центрі Одеси. Замовник поставить комплекс «КРУЕ 110 кВ – Елегазові шинопроводи – Силові трансформатори 110 кВ», КРПЗ 35 кВ та електрообладнання КРУ 6кВ, а підрядник – решту обладнання і матеріалів. Гарантійний строк експлуатації об’єкту становить десять років. Субпідрядником буде ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж».

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума у 15,50 млн грн. піде на кабель 110кВ АПвЭгаПУ 64/110 – 1х2000/190 по 10 089 грн./м. У відкритих джерелах немає цін на нього, що унеможливлює порівняння тендерної ціни з ринком.

Ціна угоди на 1% нижче від очікуваної вартості закупівлі у 219,78 млн грн.

Єдиним конкурентом було івано-франківське ТОВ «Електросвіт» Сергія Бикова, підписантами якого значаться Олександр Контракевич і Степан Гринів.

Засновницею одеської «БК «Бастіон» зі статутним капіталом 2 300 грн. є Ганна Бацуєва, а директором – Володимир Корєнман. Він також керує ПП ВФ «Чорноморкомплектбуд» (припиняється) тієї самої Бацуєвої та володіє очолюваним нею ж ТОВ «Чорномор-К».

Усього з грудня 2016 року переможець отримав підрядів на 327,00 млн грн., майже всі з яких – у нинішнього замовника «Одесаобленерго».

Одеський субпідрядник «Чорноморенергоспецмонтаж» належить Анатолію Килименчуку, Валентину Кобилянському, Олександру Зазулінському, Володимиру Глянцеву та Олександру Білозору. Кобилянський раніше очолював рибопромислову фірму «Антарктика» і ТОВ «Одеське морське пароплавство», а нині керує і співволодіє рибопромисловою судноплавною компанією «Капітан». Субпідрядник регулярно виграє будівельні торги різних обленерго на десятки мільйонів гривень та фігурує у кримінальній справі поліції проти службовців «Одесаобленерго» про завищення обсягів і вартості робіт.

Основним власником «Одесаобленерго» є група «VS Energy» екс-депутата російської Держдуми Олександра Бабакова та групи авторитетних бізнесменів відомих як «лужниківські».