АМКУ встановив змову на тендері з будівництва поливального водопроводу за 14 мільйонів
17.06.2019   //  

Харківське територіальне відділення АМКУ встановило, що ТОВ «БК «Спецбудтехнологія» та ТОВ «Декорбудсервіс» в 2017 році узгодили свої пропозиції щодо будівництва поливального водопроводу по Московському проспекту (м. Харків) вартістю 14,36 млн грн. Про це написав «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на повідомлення Харківського теруправління АМКУ.

В березні 2019 року вартість договору зменшили на 12 млн грн., до 2,33 млн.грн.

«Харківський антикорупційний центр» відправляв звернення до АМКУ з приводу чисельних змов на тендерах між ТОВ «БК «Спецбудтехнологія» та ТОВ «Декорбудсервіс».

В серпні 2018 року АМКУ вже оштрафував на 68 тис грн. ТОВ «БК «Спецбудтехнологія» та на 68 тис грн. ТОВ «Декорбудсервіс» за змову на тендері Департаменту комунального господарства Харківської міськради щодо проведення ремонтних робіт алеї вздовж саду ім. Т.Г. Шевченка.

Перемогу тоді на тендері отримало ТОВ «БК Спецбудтехнологія». А єдиним конкурентом було ТОВ «Декорбудсервіс».

Тоді придбали декоративні чавунні решітки по 28694 грн., майже за ціною Apple MacBook. В той же час, ТОВ «БК Спецбудтехнологія» в систему «Прозорро» завантажило договір з кошторисами на ремонт зеленої зони по вул. Сумській. І там вартість чавунних декоративних решіток була вказана по 11770 грн. за 1 шт.

Лише на придбанні цих решіток переплата склала понад 2 млн грн.

Раніше власником ТОВ «Декорбудсервіс» був Антон Неєлов. Він також був співвласником і в ТОВ «БК Спецбудтехнологія».

Телефон 7513103, який внесений у реєстрі як контактний для ТОВ «БК Спецбудтехнологія», також використовувся ТОВ «Декорбудсервіс».

Крім того, обидві фірми на момент участі у тендерах, мали одного й того самого бухгалтера – Наталію Жуланову.