Держзавод і екс-нардеп за 76 мільйонів відремонтують двигуни для військових літаків
14.04.2019   //  

Військова частина А0215 (Вінниця, командування ВПС) Міністерства оборони України у березні повідомила про намір укласти дві угоди про ремонт двигунів у поточному році на загальну суму 76,04 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Йдеться про турбореактивні двоконтурні двигуни з реверсивним пристроєм для військово-транспортних літаків сімейства Іл-76.

  • ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» ДК «Укроборонпром» хочуть замовити капітальний ремонт десяти авіаційних двигунів Д-30КП-2 за 18,54 млн грн.

Закупівлю проводять за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. Завод «Мотор» є єдиним підприємством в Україні, яке надає послуги з капітального ремонту агрегатів авіаційних двигунів Д-30КП-2, що підтверджено довідкою Волинської торгово-промислової палати і висновками структурних підрозділів військової частини А0215.

  • ТОВ «Авіаремонтне підприємство «УРАРП» за результатами тендеру 8 квітня замовили середній ремонт десяти авіаційних двигунів Д-30КП-2 за 57,50 млн грн.

Замовник надає виконавцю комплекти агрегатів авіаційних двигунів, на яких заводом «Мотор» виконано капітальний ремонт. Надані замовником агрегати за його письмовою згодою можуть бути встановлені виконавцем на авіаційні двигуни по мірі отримання.

Передбачено оплату за фактом надання послуг і забезпечення виконання договору 1%.

Ціна угоди з «УРАРП» на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 60,00 млн грн.

Єдиним конкурентом «УРАРП» не вперше було ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» ДК «Укроборонпром».

Фірма «УРАРП» належить українському концерну «Титан», яким керує екс-нардеп Анатолій Льовін, та компанії «Styron Traiding Incorporation Fze» з ОАЕ, яку представляв її виконавчий директор Віктор Анатолійович Льовін. Засновниками концерну, крім згаданої арабської компанії, є ТОВ «Флайт Сервіс Лтд», записане знову ж таки на концерн.

Нагадаємо, британська компанія «Avicom Britania Limited», якою володіє та керує донька Анатолія Льовіна Ганна, вимагає в суді стягнути з Херсонської облради 8,57 млн фунтів стерлінгів (тоді – 294,77 млн грн.) за так і не приватизований аеропорт Херсона.