Частину скверу ім. Чкалова у Києві забудовує партнери довіреної особи Тимошенко
11.03.2019   //  

Компанія «Ділайвест», яка збудує багатоповерхову житлову будівлю на території скверу впритул до пам’ятки архітектури місцевого значення, пов’язана із співзасновницею будівельної компанії «Stolitsa Group» Владою Молчановою, яка є довіреною особою кандидата в президенти Юлії Тимошенко по Святошинському району Києва.

На ділянці 0,33 га, що фактично є частиною скверу ім. В.Чкалова, зведуть 14-поверховий житловий будинок з вбудованими приміщеннями. Висота будівлі буде орієнтовно 56 метрів.

Інвестором будівництва є ТОВ «Ділайвест». Засновником цієї фірми є кіпрська компанія «Sparenton Limited», кінцевими бенефіціарними власниками якої значаться Едуард Тананаєв, Богдана Тимощук і Юлія Харченко.

Разом з тим «Sparenton Limited» є співзасновником (50%) ТОВ «Ріелт-Буд» і ТОВ «С І А», які отримували дозволи на будівництво житлового комплексу «Галактика» по вул. Сверстюка (Марини Раскової), 4 у Києві. Цей ЖК є офіційним проектом Stolitsa Group.

Крім того, «Sparenton Limited» і Молчанова значаться у власниках ТОВ «Конкорд-ДС Плюс» і ТОВ «Датоліт».

Раніше «Наші гроші» писали про поновлення фірмі Молчанової і її партнерів оренди ділянки у Центральному парку культури та відпочинку по вул. Грушевського, 3 під неіснуючий шаховий клуб. А також – про розслідування прокуратурою багатомільйонні збитки «Пуща-Водиці» по схемі інвестзабудови 200 гектарів, де забудовниками є фірми Молчанової.

Владислава Молчанова є бізнес-партнером депутата Київради Дениса Москаля, який у 2011-2014 рр очолював Партію Зелених України.

У 2007-2010 рр Денис Москаль був помічником народного депутата Андрія Портнова, який при Януковичі курував судову систему в Адміністрації Президента. У цей же період (2007-2010) помічником Портнова був Сергій Коровченко, якого «Коментарі» називають цивільним чоловіком Молчанової, а саму Молчанову – спонсором «Батьківщини».

У Сергія Коровченка є Благодійний фонд його імені, який очолює його сестра Яна Нестор, дружина Віталія Нестора, довіреної особи кандидата в президенти Юлії Тимошенко по Дарницькому району Києва.  Вона теж була помічницею Портнова у 2007-2010 рр.