Фаворити Резніченка розіграли ще 650 мільйонів на ремонт доріг коштовним асфальтом
07.03.2019   //  

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА 1 березня за результатами тендерів замовив ТОВ «Будінвест Інжиніринг» капітальний ремонт автодоріг місцевого значення на 650,15 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада 2020 року відремонтують такі дороги:

  • за 387,33 млн грн. – О040301 Верхньодніпровськ – Боровківка – Доброгірське на ділянці км 0+000 – км 29+042;
  • за 262,83 млн грн. – О041010 Вільне – Гвардійське – /М-18/ на ділянці км 0+000 – км 0+900; км 1+000 – км 20+940.

За підсумковими відомостями ресурсів без доставки і ПДВ, найбільше коштів піде на асфальтобетон щільний крупнозернистий типу А марки 1 по 2 723 грн./т на більшому тендері та по 3 072 грн./т на меншому тендері. У вересні 2018 року на виграному білорусами тендері Київської САД він був у півтора раза дешевшим – 1 818 грн./т.

Також значні суми відведено на асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 2 (АСГ.Др.Щ.Б.НП.1.БМП 60/90) по 2 755 грн./т на більшому тендері та по 3 101 грн./т на меншому тендері. Це відповідає найвищим серед тендерних цін щебенево-мастикових сумішей із кошторисів до 50 найбільших дорожніх угод 2018 року (детальніше про це читайте в тексті «Скільки пиляють на асфальті підрядники «Укравтодору»).

Сума угод на 0,01% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 650,25 млн грн.

Переможець орендує і залучає частину техніки у ПП «Сегмент» Людмили Єрмоленко, матері екс-директора КП «Дорожник» Кам’янської міськради Дніпропетровської області Вадима Єрмоленка, а також у ТОВ «АТЦ» Олени Чухно і Ксенії Шипуліної, яке має стосунок до сфери впливу місцевих бізнесменів Володимира й Леоніда Дубинських.

«Будінвест Інжиніринг» належить Ірині Воробйовій і Віталію Бараннікову. Перша у 2015 році висувалася в Амур-Нижньодніпровську районну в місті Дніпрі раду від партії «Наш край», будучи головним бухгалтером нині ліквідованого ТОВ «Спецкомунгосп». Тоді засновниками «Спецкомунгоспу» значилися Тетяна Щербатова і ТОВ «Дніпроуніверсал», кінцевим бенефіціаром якого є Людмила Калмикова, позаштатна радниця Ігоря Коломойського на посаді губернатора Дніпропетровщини. У 2011 році серед засновників «Дніпроуніверсалу» була Вікторія Корбан, сестра Геннадія Корбана, екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Спецдоррембуд» Олега Жиронкіна та Анатолія Коротченка, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Воно входить у консорціум «УПС» разом із ТОВ «Спеціалізована пересувна механізована колона 788» і ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС». Керівник «Спецдоррембуду» Геннадій Осадчук колись був заступником директора фірми «УПС».

Інші три фірми не допустили до торгів через недоліки документів. ПП «Полтавабудцентр» відхилили через податковий борг із ПДВ станом на 3, 7 і 8 січня та відгук до аналогічного договору субпідряду від генпідрядника замість замовника. ТОВ «Альянс Будінвест Груп» не надало календарний графік, свідоцтво на самоскид і фінансовий звіт, а також принесло копію відгуку до аналогічного договору замість оригіналу та угоди з працівниками без зазначення предмету договору. ТОВ «Євробуд Плюс» не підтвердило наявність техніки та кваліфікованих працівників і подало транспортну схему, яка не відповідала тендерній документації в частині зазначення асфальтобетонної суміші та бітумної емульсії.

«Полтавабудцентр» оскаржив своє відхилення в АМКУ, але його визнали правомірним.