Барна з другої спроби віддав 43 мільйони на ремонт аеродрому (додано)
28.01.2019   //  

(додано коментар Олександра Грановського)

КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Миколаївської обласної ради 8 січня за результатами тендеру замовило ТОВ «Енергосинтез-2006» робіт і обладнання за 41,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 15 квітня реконструюють систему світлосигнального обладнання аеродрому, зокрема замінять саме світлосигнальне обладнання, влаштують його електроживлення тощо.

Гарантійний строк на роботи складає 10 років, на обладнання – 2 роки. На заробітну плату піде 1,20 млн грн., тобто 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 244 тис грн. Ціна угоди на 6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 43,64 млн грн.

Закупівлю провели з другої спроби, бо перший тендер відмінили за рішенням АМКУ по скарзі відхиленого ТОВ «Авіа Консалт» (детальніше про це у новині «Провалилась спроба віддати 43 мільйони за ремонт аеродрому оточенню Грановського»).

Нині замовник відхилив обох конкурентів із дещо нижчими цінами. Він пояснив це тим, що ТОВ «Столиця Автоцентр» з усіх необхідних документів надав лише витяг із ПДВ, сертифікат на обладнання і виписку з Єдиного держреєстру, а згаданий «Авіа Консалт» не підтвердив наявність аналогічного досвіду та кваліфікацію обох стропальників.

Компанія «Авіа Консалт» оскаржила в АМКУ рішення замовника про своє відхилення та про визначення переможцем фірми «Енергосинтез-2006». Скаржник стверджував, що підтвердив кваліфікацію стропальників (від «НГ»: у тендерній пропозиції «Авіа Консалт» стропальниками вказані двоє працівників за сумісництвом, яких субпідрядник ТОВ «Югэлектроком» записав у їхніх трудових книжках як електромонтажників, а не стропальників). Також «Авіа Консалт» заявив, що про наявність у нього аналогічного договору замовнику відомо з відміненого тендеру (від «НГ»: у нинішній тендерній пропозиції аналогічного договору немає).

Однак згодом фірма відкликала скаргу «в зв’язку з виявленими обставинами, які мають стратегічне значення для розбудови інфраструктури України». Про які саме обставини йдеться, вона не уточнила.

Харківською компанією «Енергосинтез-2006» (стара назва – «ІДМ-Сервіс») Олени Переверзєвої керує Дмитро Дерев’янко. Раніше засновниками були Андрій Вишар та Олександр Черепинський. Останній співволодіє ТОВ «Топ-Сервіс-Інвест», яким керує Кирило Левін, бізнес-партнер нардепа від БПП Олександра Грановського. Партнером Черепинського по фірмі «Топ-Сервіс-Інвест» є ТОВ «Міжрегіональний Інвестиційний Союз» панамської «Танагер Холдінгс Лімітед Інк» росіянина Михайла Андреєва.

Після опублікування цієї інформації Олександр Грановський у коментарях в фейсбуку заперечив будь-який зв’язок “з бізнесменами з Харкова”.

Київський «Міжрегіональний Інвестиційний Союз» був прописаний у БЦ «Євразія» по вул. Жилянська, 75, де розташована приймальня Грановського, якого у ЗМІ називають неофіційним куратором судів і прокуратури при президентстві Петра Порошенка.

Нагадаємо, у грудні Миколаївський аеропорт за переговорною процедурою після двох відмін відкритих торгів замовив ПП «ГарантКомплексБуд» заміну системи посадки за 125,00 млн грн. Тоді фірма не мала ліцензії ДАБІ й отримала її лише через тиждень.

Видання «НикВести» із посиланням на джерело писало, що літак авіакомпанії «Dream Wind» із Києва 29 грудня не зміг сісти із трьох спроб в аеропорту Миколаєва не через густий туман, як повідомляв т. в. о. директора аеропорту Федір Барна (депутат облради від БПП), а через проблеми з устаткуванням радіолокації в Миколаївському аеропорту.

Потім Барна заявив сайту «Преступности.НЕТ.», що це фейкова новина, радіолокаційне обладнання аеропорту справне, сертифіковане і працює, а згаданий політ був тестовим.

Згодом авіакомпанія «Dream Wind» без пояснень припинила рейси Миколаїв-Київ.