Тюремники поділили 107 мільйонів на медобладнання
16.12.2018   //  

ДУ «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» 12 грудня за результатами тендерів уклала п’ять угод про закупівлю медичного обладнання на загальну суму 107,49 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ «Медсервісгруп» за 55,62 млн грн. поставить:

  • 37 ультразвукових діагностичних систем N 7 по 1,40 млн грн.
  • 14 мобільних бездротових дентальних рентгенівських внутрішньо-ротових апаратів HF Owandy-RX у складі з датчиком ONE №1 по 276 тис грн.

На ринку пересувний бездротовий апарат HF Owandy-RX 2 можна знайти за 82 тис грн., а датчик ONE №1 – за 74 тис грн., що складає 156 тис грн., імовірно, без доставки і ПДВ.

На цьому тендері конкурентами були ТОВ «Медгарант» і ТОВ «Медхолдинг». Крім того, ФОП Нестеренко Олена Олександрівна скаржилась в АМКУ на занадто короткий строк поставки до 26 грудня, а ТОВ «Протек Солюшнз Україна» – на об’єднання двох апаратів у один лот, підсвічування клавіатури, вимогу українського інтерфейсу, готовності системи до роботи після ввімкнення не більше хвилини тощо, але згодом обоє відкликали скарги.

«Медсервісгруп» належить Андрію Коломойцю і Андрію Забережному. Коломоєць також володіє ТОВ «Медичний центр «Медексперт» і ТОВ «Трімм-К», де його партнером свого часу був Сергій Кіріяк. Забережний нині очолює власне ТОВ «Грандмед», а раніше був співзасновником кількох компаній із групи «Емансіс» Зази Берадзе, родича Георгія Берадзе – колишнього заступника голови Державного управління справами та колишнього першого заступника голови Державної фінансової інспекції.

ТОВ «Глобалмедгруп» за 28,17 млн грн. замовили;

  • 8 анестезійних апаратів для дорослих, дітей та новонароджених на візку OM3.S5 по 1,90 млн грн.
  • 8 апаратів штучної вентиляції легень Falco 202 Evo 10 по 780 тис грн.
  • 8 компресорів DK50 DE по 100 тис грн.
  • 82 зовнішніх автоматичних дефібриляторів A10 по 53 тис грн.
  • 64 настільні центрифуги низької швидкості TDZ4-WS по 25 тис грн.

На ринку компресори DK50 DE раніше продавалися дорожче – по 118 тис грн. А на тендері Тернопільської ОДА центрифуга TDZ4-WS коштувала 23 тис грн. без ПДВ.

На тендері щодо центрифуг єдиним конкурентом було ТОВ «Топсервіс-Медтехніка», а тендері щодо решти – ТОВ «Торговий дім «Азаріс» і ТОВ «Лівін». В останньому випадку ФОП Горєв Микита Сергійович скаржився в АМКУ на занадто короткий строк поставки до 26 грудня і вимогу відгуку до аналогічного договору, але потім відкликав скаргу.

«Глобалмедгруп» Майї Кліщевської і «Медгарант» Олександра Островського належали до групи братів Германа та Володимира Фісталів, як і «Топсервіс-Медтехніка».

ТОВ «Медхолдінг» за 21,68 млн грн. поставить:

  • 59 автоматичних гематологічних аналізаторів RT-7600S по 200 тис грн.
  • 7 напівавтоматичних біонічних аналізаторів RT-1904C по 85 тис грн.

Суперниками цієї компанії були ТОВ «Сучасна лікарня» і ТОВ «НМТ».

Столичний «Медхолдінг» належить Сергію Швецову з Ніжина на Чернігівщині, який також володіє київським ТОВ «ІС-Медікал» разом з Олегом Бондаренком з-під Києва.

ТОВ «Медгарант» замовили одну мобільну рентгенівську діагностичну систему MAC за 2,02 млн грн. Єдиним конкурентом цього разу було ТОВ «Ілатанмед» Андрія Барінова, яке входить у групи Фісталів і родини Саворовських.

Сума угод на 0,7% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 108,24 млн грн.