«Укргазвидобування» замовило «Шлюмберже» інженерний супровід на $3,4 мільйона
07.12.2018   //  

ПАТ «Укргазвидобування» 11 вересня уклало угоду з ТОВ «Шлюмберже Сервісез Україна» про послуги щодо видобуванням газу на $3,39 млн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом року фірма надасть послуги з інженерного супроводу в невідомому обсязі.

Тендерний комітет дозволив Департаменту внутрішньосвердловинних робіт укласти цей договір без аукціону через відсутність конкуренції. Крім того, тендерний комітет на прохання директора з видобутку Юрія Нагорняка вирішив не оприлюднювати договір у «Прозорро», а опублікувати звіт з основною інформацією, бо неконкурентна закупівля також підпадала під визначення «Товари, роботи і послуги, які мають значний вплив для досягнення стратегічних цілей ПАТ «Укргазвидобування».

Компанія «Schlumberger» є провідним світовим постачальником технологій по видобутку газу. Засновниками київської фірми «Шлюмберже Сервісез Україна» є голландські компанії «Шлюмберже Б.В.» і «Шлюмберже Інвестмент Сервісез Б.В.», а директором – Євген Вішнікін. Він також керує прописаним у тому ж офісі ТОВ «Ем-Ай Свако Україна», яким володіє голландська «Шлюмберже Ойл Енд Гез Технолоджіз Б.В.».

Крім того, Вішнікін володіє патентом на «Спосіб обробки привибійної зони карбонатного колектора». Співавторами є екс-заступник голови правління «Нафтогазу» і колишній гендиректор «Укргазвидобування» Ілля Рибчич, екс-заступник гендиректора «Укргазвидобування» і керівник ТОВ «Карпатигаз» Борис Синюк, співвласниця нині припиненого ТОВ «Науково-виробничий центр «Плазма-Техно» Ольга Іванків, професор Інституту геології КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Світлицький.

У 2012 році «Шлюмберже Сервісез Україна» отримала єдині два підряди ПАТ «ДАК «Чорноморнафтогаз» на 12,19 млн грн. Після довгої перерви з вересня 2017 року вона отримала підрядів принаймні на 3,10 млрд грн., з яких майже всі в «Укргазвидобування», крім одного у філії «Науково-дослідний інститут транспорту газу» ПАТ «Укртрансгаз».

Зокрема у жовтні «Укргазвидобування» замовило їй освоєння свердловин на $92,00 млн.