«Укрспецекспорт» купив розкішний позашляховик Тойота за 1,6 мільйона
13.11.2018   //  

ДК «Укрспецекспорт» ДК «Укроборонпром» 22 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Авто-Плаза» легкових автомобілів на 2,64 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять два нові автомобілі кольору «чорний металік» 2018 року випуску:

  • універсал Toyota Highlander у середній комплектації Prestige 3,5 V6 8A/T за 1,63 млн грн.
  • седан Toyota Camry 2,5 у найвищій комплектації Premium VVT-i 6A/T за 1,01 млн грн.

Зараз у салонах їх продають трохи дорожче – відповідно за 1,70 млн грн. і 1,06 млн грн.

Обидві автівки мають системи стабілізації та допомоги при русі вгору і згори, анти-блокувальну та протибуксувальну системи, сенсори дощу та освітлення, круїз-контроль, подушки безпеки, клімат-контроль, парктроніки, камеру заднього виду, додатковий захист двигуна додаткову двосторонню сигналізацію, тощо. Також Camry оснащена системами розпізнавання дорожніх знаків, сповіщення про з’їзд зі смуги та попередження про загрозу фронтального зіткнення з функцією автоматичного гальмування.

Гарантійний строк становить три роки або 100 тис км пробігу, строк оплати – сім робочих днів після поставки, а забезпечення виконання договору – 5% від його вартості.

Переможна пропозиція була на 6% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Херсонська фірма-переможець «Авто-Плаза» належить Олексію Панасюку і директору Валерію Боржкову, який є депутатом Херсонської міськради від партії «Укроп».

Конкурентами з такими самими автомобілями були ТОВ «ВіДі Автострада» із групи «ВіДі» Віталія Джуринського і ТОВ «Автосаміт на Столичному» Таріела Васадзе.

Нагадаємо, після перемоги Петра Порошенка на виборах президента в 2014 році гендиректором «Укроборонпрому» був призначений Роман Романов, який до того керував штабом Порошенка в Херсонській області та займався бізнесом з продажу автомобілів «Хюндай», які тоді збирала корпорація «Богдан» Олега Гладковського, співвласником котрої раніше був Порошенко.

У лютому 2018 року після критики прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Романова було звільнено. «Укроборонпром» очолив тодішній керівник «Укрспецекспорту» Павло Букін, а в. о. керівника «Укрспецекспорту» став його заступник Сергій Проскуркін.