Донецька залізниця купила люксовий Mercedes за 2,5 мільйони поперек заперечень Омеляна
30.05.2018   //  

Регіональна філія «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця» 23 травня за результатами тендеру повідомила про намір укласти угоду з ТОВ «Автомобільний дом «Соллі-Плюс» про закупівлю мікроавтобуса за 2,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Зі строком поставки до жовтня хочуть замовити повнопривідний мікроавтобус Mercedes-Benz V-Class V 250 d AVG/L 4MATIC Євро 6 2018 року випуску за еквівалент $97 тис.

За таку суму можна купити двоповерховий котедж під Києвом із ділянкою землі.

Автомобіль у подовженому виконанні шасі Avantgarde матиме шкіряне оздоблення салону, електричне керування зсувними дверима, розкладний столик у салоні, клімат-контроль, круїз-контроль, бічні та передні подушки безпеки водія і переднього пасажира, акустичну систему Burmester, системи допомоги при рушанні та бічному вітрі, датчик дощу, систему освітлення ILS, асистент головного світла фар, адаптивні стоп-сигнали.

ПрАТ «Дніпропетровськ-Авто» продає таку автівку за 85 тис євро, або 2,58 млн грн.

Гарантійний строк має становити два роки або 200 тис км пробігу.

Ціна угоди на 0,06%, або 1 600 грн. нижча від очікуваної вартості закупівлі у 2,53 млн грн.

Директором «Донецької залізниці» є Сергій Бугайов. Міністр інфраструктури Володимир Омелян 15 травня повідомив у Фейсбуці, що звернувся із приводу недоцільності закупівлі автомобіля такої вартості до в.о. голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

«Автомобільний дом «Соллі-Плюс» із Харківщини належить харків’янам Олегу Пучкову, Костянтину Токарєву та Олексію Довгому.

Токарєв у 2012 році був депутатом Харківської міськради від Партії регіонів, а в 2013 році склав із себе повноваження за власною ініціативою. Тоді мер Харкова Генадій Кернес пояснив такий крок Токарєва бажанням отримати посаду почесного консула Литви в Харкові, яку той займає понині. У 2015 році ТОВ «Олімп Транс Сервіс» Токарєва фігурувало у справі прокуратури щодо можливого незаконного отримання 7 га під Харковом, але відтоді нових ухвал по ній у судовому реєстрі не з’являлось.

Єдиним конкурентом була філія «Автосалон Мерседес» вищезгаданого ПрАТ «Дніпропетровськ-Авто», яким у свою чергу володіє ПрАТ «Українська автомобільна корпорація» Таріела Васадзе, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.