У Холодницького відкрили кримінальні справи на заступника Матіоса, декларацію якого відбілило НАЗК
19.03.2018   //  

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальні справі за фактом незаконного збагачення та недекларування недостовірної інформації заступником Головного військового прокурора Генеральної прокуратури Дмитром Борзих.

Про це повідомляють «Наші гроші з Денисом Бігусом», чиє розслідування раніше знайшло виявило порушень з боку Борзих.

Самі кримінальні справи відкрита за заявою юристів проекту «Тисни» (Bihus.Info).

Нагадаємо, декларація про доходи за 2016 рік заступника Головного військового прокурора ГПУ Дмитра Борзих офіційно засекречена. В самій декларації Борзих не вказав витрати на оренду будинку площею 390 кв м в Лісниках під Києвом (на фото нижче).

В літку 2016 року цей будинок клієнтам показував ріелтор Євген Островський. За його словами, тоді вартість щомісячної оренди будинку становила $3,5 тис грн, або понад 90 тис грн.

При цьому, в декларації Борзих вказав, що в 2016 році торік його зарплата склала 378 тис. грн, тобто лише 31 тис грн. на місяць, що становить третину вартості оренди будинку.

Також він не вніс до декларації  доходи жінки, з якою проживав і яка користувалася автомобілем Range Rover Evoque, вартість якого навіть на вторинному ринку в середньому становить близько 1,5 млн грн.

Сам Борзих задекларував у власності автомобіль Toyota Camry вартістю 300 тис грн.
В червні минулого року подав до Національного агентства з запобігання корупції заяву про перевірку своєї декларації. У відповідь НАЗК сказало, що підстав для перевірки не має.