Російське обладнання буде найдорожчим в осушувальній установці «Київтрансгазу» за 169 мільйонів
12.12.2016   //  

Філія «УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 6 грудня за результатами тендеру замовила ТОВ «Техстандарт Лтд» реконструкцію установки осушення газу за 168,79 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом року поставлять і змонтують установку осушення газу Червонопартизанського підземного газосховища.

Ціна угоди на 0,08% нижча за очікувану вартість закупівлі, яка становила 168,92 млн грн.

Обладнання коштує 143,37 млн грн. (перелік із цінами можна завантажити тут doh-1612000057-rek-tsiya-uoh-atp-chervonopartyzanske-ps), роботи і матеріали – 25,42 млн грн.

Найдорожчим у переліку є блок регенерації гліколю ГПУ 375.00.00.000 поставки ТОВ «Гарантія» – 48,94 млн грн.

blok-reheneratsiji-hlikolyu

hydro-avtomatyka«Гарантія» – це російська фірма, яка разом із ТОВ «Техпромсервіс ltd» входить у групу ТОВ «НПО «Гідро-Автоматика». Остання належить Віктору Іваненку і ТОВ «Група Лакос» Андрія Линдіна і Павла Косарєва.

На українському сайті «Гарантії» вказано такі контактні дані: (044) 5932240, м. Київ, вул. Драгоманова, 1Б, офіс 1. Цей номер використовує ТОВ «Нафтогазлайн» Юрія Білоногова і Василя Війтенка, яке раніше було прописане там само.

Київське ТОВ «Скай Сіті Буд» Вадима Савчука не допустили до аукціону через невідповідність банківської гарантії.

Єдиним допущеним конкурентом стало харківське ТОВ «АВК» Вячеслава Зозуліна і Сергія Ковтуна (вони також є власниками ТОВ «Харківський завод електротехніки та металоконструкцій» і ТОВ «АВП-Електро»). Харківська фірма надала паспорти на товари зокрема від українського ТОВ «Техпромсервіс Лтд», чия назва співпадає зі російським «Техпромсервіс ltd», а адреса – із ТОВ «Гленц».

Київський «Техстандарт Лтд» належить Владиславу Мовчану, який раніше керував «Гленцом». Нинішній переможець із квітня виграв тендерів на 175,29 млн грн., переважно в системі «Укртрансгазу».

«Гленц» заснував у 2008 році в Бучі Київської обл. Григорій Ржевський. Нині фірма належить Роману Провозьону. У січні його партнером був Ігор Павлович Мовчан, а керівником – Владислав Павлович Мовчан.

Фірма почала вигравати тендери в лютому 2015 року виключно в «Укртрансгазі» й відтоді отримала підрядів на 219,52 млн грн.

У червні 2015 року за заявою директора ТОВ «Сервіс Груп» було відкрито кримінальне провадження проти службовців «Черкаситрансгазу» щодо замаху на заволодіння державними коштами у великих розмірах. В єдиній ухвалі від серпня минулого року йдеться про виграний «Гленцом» тендер на ремонт пунктів обліку газу.

Також «Гленц» фігурував у справі проти посадовців ПАТ «Укргазвидобування» та екс-депутата Київської облради Сергія Ареф’єва. Вона стосувалася закупівель товарів без торгів за завищеними цінами у підконтрольних екс-депутату підприємств.

«Техпромсервіс Лтд» належить Олександру Донцову та Віталію Косенку. Останній входить до виконкому Бучанської міськради, а раніше був депутатом від партії «Рідне місто».