Екс-бухгалтер «регіонала» збудує міст через Сухий лиман за 100 мільйонів
13.10.2016   //  

Управління капітального будівництва Чорноморської міської ради Одеської області 6 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Південьтрансбуд» будівництво моста за 100,46 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року мають збудувати триполосний міст через Сухий лиман із підходами в село Малодолинське на автодорозі Одеса-Чорноморськ.

Передпроектні роботи і техніко-економічне обґрунтування ще у 2008 році замовили ЗАТ НВО «Київбудіндустрія» за 2,52 млн грн. Однак будівництво постійно відкладалося через відсутність фінансування. Зараз на лимані діє аварійна понтонна переправа, якою не можуть їздити вантажівки важче 20 тонн.

pontonnyj-mist-cherez-suhyj-lyman-karta proekt-mosta-cherez-suhyj-lyman

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Підприємство «Маст-Буд» із вищою на 23% ціною, яка дещо перевищувала очікувану вартість закупівлі в 131,64 млн грн.

Дорожчу на 0,2% пропозицію ТОВ «Мостстройком» відхилили через незазначені умови розрахунків та строк виконання робіт.

Миколаївський «Південьтрансбуд» належить Марині Коваленко, яка також володіє ТОВ будівельно-монтажна компанія «Південьмеханізація».

Директором фірми-переможця є Микола Курочка, відомий як бухгалтер нині ліквідованого ДочП Мостобудівельний Загін №73 ПАТ «Мостобуд» екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продівуса.

У 2008-2013 роках «Південьтрансбуд» виграв тендерів на 78,53 млн грн., з яких 67,95 млн грн. – у Служби автомобільних доріг у Херсонській області.

Маріупольське «Підприємство «Маст-Буд» належить Михайлу Беккеру. Керує ним Сергій Розбей, на 2013 рік –  член наглядової ради ПАТ «МЗБК» того ж Беккера.

Торік «Маст-Буд» подав позов проти ТОВ «УПС» про стягнення 175,70 млн грн. за субпідрядні дорожні роботи. У свою чергу «УПС» вимагав 109 млн грн. від міськради Дніпра та врешті-решт домовився про мирову угоду.

Усього з 2008 року конкурент отримав держпідрядів на 3,34 млрд грн.