«Укргазвидобування» купило хімії на 8 мільйонів у партнера Ровта
02.09.2016   //  

ПАТ «Укргазвидобування» 30 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інтермінералбілдінг» на постачання хімічного реагенту РВ-СМ на 8,21 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Замовлено 265 тонн реагенту по 31 тис грн./т.

В конкурсній заявці «Інтермінералбілдінгу» вказано, що фірма є виробником реагенту.

ТОВ «Інтермінералбілдінг» прописано за адресою масової реєстрації у Києві по вул. Зоологічна, 4а, кв 139. У травні фірма виграла інший тендер «Укргазвидобування» на поставку гіпанолу на 14,77 млн грн.

Засновником фірми є харків’янин Юрій Котіков. Він є співзасновником низки підприємств у Сєвєродонецьку Луганської області. У фірмах «Нафтохімінвест» та «Готельний комплекс Мир» мажоритарним співзасновником виступає ТОВ «Регіональна Інвестиційна Компанія» Олександра Ровта – це виходець з Закарпаття, який емігрував у США за радянських часів, а зараз є одним з крупних бізнесменів у хімічній промисловості («IBE Trade Corporation»). Ровту належав «Сєвєроднецький «Азот», але після приходу до влади Віктора Януковича у 2010 році американець продав підприємство Дмитру Фірташу.

Тендер «Укргазвидобування» відбувся у червні. Пропозиція ТОВ «Дріллтех Імпорт» була дешевшою від «Інтермінералбілдінгу» на 6900 грн. Однак зрештою трохи дешевшу заявку відхилили, оскільки запропонований миргородською фірмою реагент показав гіршу ефективність у випробуваннях. А саме його використання призводило до збільшення норм витрат на метр проходки при бурінні від 25% до 50%.

Також у тендері брали участь ТОВ Компанія «Квантум» і ТОВ «БПК Газінвестпроект» з більш дорогими пропозиціями.