«Електроважмаш» замовив датчиків і підшипників на 83 мільйони партнеру депутата Кернеса (додано)
12.06.2016   //  

(додано дані про власника фірми)

ДП завод «Електроважмаш» 1 червня уклав угоду з компанією «Schokros Import & Export und Spedition» (Німеччина) про поставку датчиків і підшипників на суму 2,92 млн євро, або 82,90 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили шість позицій підшипників на 1,66 млн євро і три позиції датчиків на 1,26 млн євро.

Обидві угоди діятимуть до кінця 2017 року.

Німецька фірма «Schokros Import & Export und Spedition» зареєстрована в Берліні. Вона має спільний номер телефону +49 30 27591121 із бухгалтерською компанією «Global Investment- und Logistik».

У січні 2015 року «Електроважмаш» купив у фірми частин до вимірювального устаткування на 749 тис євро. Крім того, у 2011-2012 роках вона виграла два тендери заводу на поставку підшипників на суму 3,22 млн грн.

За даними сайту «Moneyhouse Deutschland», із січня компанію «Schokros Import & Export und Spedition» очолює Андрій Слюсарев із Берліну. До нього менеджерами були харків’янка Ольга Татарос, Олександр Хорс із Берліну та Олег Жировецький.

Цей же Слюсарев є менеджером вищезгаданої «Global Investment- und Logistik» разом із харків’янином Ігорем Аріхом.

Зараз Аріх є депутатом Харківської міськради від партії «Відродження», у списку якої першим номером ішов мер Харкова Геннадій Кернес.

Родина та бізнес-партнери Аріха були та є засновниками понад десяти обслуговуючих кооперативів, багато з яких були зареєстровані на вул. Котлова, 216 та Котлова, 210 і отримали від Харківської міськради безкоштовно земельні ділянки.

У ЖБК «Троян» партнерами Аріха були екс-прокурор Харкова Євген Попович, колишній головний ревізор Харківщини, а нині – в.о. першого заступника голови Державної аудиторської служби України Станіслав Косінов та його дружина Оксана Тацій.

Ігор Аріх є співзасновником ТОВ «ТМ-Віра» – одного з найбільших харківських перевізників. Його сім’я також орендує землю в рекреаційних зонах Харківщини.

У декларації за 2015 рік він не вказав внесок в статутний фонд ТОВ «Престиж Авто Крым», яке зареєстроване в окупованому Криму і працює за російським законодавством.

global-investment-und-logistik schokros-import-_-export-und-spedition