Депутат Кернеса не вказав в декларації свій бізнес в окупованому Криму
24.05.2016   //  

Депутат Харківської міськради від фракції «Відродження» Ігор Аріх не вказав в декларації за 2015 рік внесок в статутний фонд ТОВ «Престиж Авто Крым», яка зареєстрована в окупованій республіці Крим та працює за російським законодавством.

Про це повідомляє «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на російський державний реєстру юридичних осіб.

ТОВ «Престиж Авто Крым» була створена Аріхом в 2011 році, а після окупації Криму в 2014 році фірму переоформили за російським законодавством. Вказане підприємство займається торгівлею автомобілями.

Розмір внеску Аріха до статутного фонду ТОВ «Престиж Авто Крым» склав 1,11 млн російських рублів. Цю інформацію в декларації за 2015 рік депутат не вказав.

Співвласником ТОВ «Престиж Авто Крым» є Ірина Губіна, а директором Енвер Решитов. Губіна є засновником декількох фірм, які працюють як в окупованому Криму, так і в Росії. Зокрема, це ТОВ «Еліт Автомоторс» та «Престиж Автомоторс».

Ігор Аріх та Ірина Губіна є засновниками ТОВ «ТМ-Віра» – одного з найбільших харківських перевізників.

Родина та бізнес-партнери Аріха були та є засновниками понад десяти обслуговуючих кооперативів, багато з яких були зареєстровані на вул. Котлова, 216 та Котлова, 210 і отримали від Харківської міськради безкоштовно земельні ділянки. Наприклад, ОК «ЖБК «Еревія» отримало 3 гектари на Білгородському шосе в Харкові.

Від «Наших Грошей»

В українському реєстрі ця кримська ТОВ «Престиж Авто Крым» після окупації півострова була перейменована у ТОВ «Престиж авто Харків» й перереєстрована у Харкові за адресою вул. Котлова (теп. Велика Панасівська), 210.

Засновником фірми крім Аріха є депутат Харківської облради від «Опозиційного блоку» Олександр Губін. Він разом з Аріхом також є власником ТОВ «Транс-інвест». Директором ТОВ «Престиж авто Харків» з 19 квітня 2016 року вказаний Євгеній Сітнянський. Сімя Аріхів також орендує землю в рекреаційних зонах Харківщини.