Міськрада Борисполя дала 96 мільйонів на школу депутатам від «Нашого краю»
26.05.2016   //  

Управління капітального будівництва Бориспільської міськради Київської області 20 травня замовив ПАТ «Агробудмеханізація» будівництво школи за 95,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 року збудують від фундаменту школу по вул. Робоча-Банківська. Влаштують інженерні мережі, виконають зовнішнє і внутрішнє опорядження, встановлять вікна, двері та ліфт, змонтують побутову техніку, озеленять і благоустроять територію.

У торгах також брали участь ТОВ «Вестінвестбуд» і ТОВ «Трест Бориспільсільбуд» із різницею в ціні 6-9%.

Акціонерами «Агробудмеханізації» є Володимир Шалімов та його син Ігор Шалімов – депутати Бориспільської міськради від партії «Наш край».

У 2015 році Міністерство оборони купило у фірми квартир у Борисполі та Броварах на 12,06 млн грн.

Рівненський «Вестінвестбуд» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Лесі Шекель. Раніше вона працювала у ПВКФ «Фіалка» Володимира Фалка. За даними ЗМІ, директор фірми Юрій Фалко є другом екс-начальника управління будівництва Рівненської облдержадміністрації Юрія Сідлецького. Крім того, інтереси підприємства в судах свого часу представляв нинішній перший заступник голови ОДА Юрій Приварський. Із вересня 2014 р. «Вестінвестбуд» виграв тендерів на 130,32 млн грн.

Основним власником фірми «Трест Бориспільсільбуд» є Олександр Сич, який також співволодіє ТОВ «Бориспільсільбуд» і ТОВ «Проектбуд-Д». З 2009 року обидва «Бориспільсільбуди» та однойменне ліквідоване ВАТ отримали підрядів на 48,62 млн грн.