Головою району на Харківщині призначено радника Райніна, який не задекларував бізнес
10.05.2016   //  
Микола Шошин (в центрі)

Микола Шошин (в центрі)

Голова Чугуївської РДА Харківської області Микола Шошин, який був призначений на посаду 29 квітня, не задекларував внески до статутного фонду трьох фірм на загальну суму 192 тис грн.

Про це стало відомо з аналізу його декларації про доходи та майновий стан за 2015 рік

Шошин у декларації не заповнив пункт щодо статутних внесків. Разом з тим, за даними витягу з ЄДР на 31 грудня 2015 року, Шошин має внески до статутних фондів ТОВ «Алпот Стар» (внесок 93198 грн.), ТОВ «Прагма Клас» (внесок 93198 грн.), ТОВ «Спіка-Гольф» (внесок 5550 грн.). Остання фірма перебуває у стадії ліквідації. Засновником цих фірм Шошин є й зараз.

У своїй декларації Шошин написав, що у 2015 році його доход склав 28595 грн. Всі ці кошти – заробітна плата. Його дружина Яна Шошина у 2015 році заробила 400 тис грн.

До призначення головою Чугуївської РДА Шошин займав посаду голови Печеніжської РДА Харківської області, він також є радником голови Харківської ОДА Ігоря Райніна. Шошин також як тренер  пройшов сертифікацію Федерації тенісу України, також тренером є його дружина. Зокрема, подружжя тренує свою доньку Анастасію. Вона професійно займається тенісом і посідає 692 місце в рейтингу WTA. У соціальній мережі Вконтакте  Анастасія товаришує з сином губернатора – Анатолієм Райніним, який також раніше займався тенісом.

Шошин має у власності квартиру площею 82 кв м. та земельну ділянку площею 2 500 кв м., а його дружина – квартиру 87 кв м та земельну ділянку площею 20 000 кв м.

За даними декларації, автомобілів у родини Шошина немає.

Нагадаємо, що власний бізнес також забув задекларувати заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, а ще один віце-губернатор Михайло Черняк забув внести до декларації бізнес дружини.