Прокуратура пішла на угоду з менеджером фіктивної фірми, через яку Пшонка вивів 68 мільйонів на ремонт ГПУ
08.05.2016   //  

Суд затвердив угоду про визнання винуватості колишнього комерційного директора ТОВ «Телсі» із прокурором. Обвинуваченому у фіктивному підприємництві присудили 38 тис грн. штрафу. Про це свідчить вирок Приморського райсуду м.Одеси від 4 березня.

Обвинувачений за винагороду у $100 займався пошуком особи, яку можна було б оформити засновником і директором «Телсі». Таку особу він знайшов і вона отримала за свої послуги $300.

І комерційний директор «Телсі», і її номінальний засновник уклали угоду про визнання винуватості і в якості покарання отримали штраф.

Фірма «Телсі» відома тим, що у 2013 році Генпрокуратура за вказівкою свого керівника Віктора Пшонки уклала з нею угоду на ремонт приміщень. Інформація про цей тендер у Віснику держзакупівель не публікувалася.

По договору ремонту приміщень Генпрокуратура перерахувала «Телсі» 68,36 млн грн.

У квітні 2014 р. відкрито кримінальне провадження за фактом привласнення майна, незаконного збагачення і зловживання владою екс-генпрокурором Віктором Пшонкою, його сином тодішнім нардепом Артемом Пшонкою та іншими службовими особами органів прокуратури.

У ході розслідування встановлено, що від фірми «Телсі» гроші перераховувались іншому фіктивному ТОВ «Прайм-Консалт», а далі переводились у готівку і були присвоєні.

Також слідчі встановили, що фактично ремонт приміщень ГПУ виконував Державний будівельний комбінат управління справами Верховної ради. Скільки грошей отримав за ці роботи будкомбінат у матеріалах суду не сказано.