Тимчасовий гуртожиток для біженців вже коштує 34 мільйони – як нормальна багатоповерхівка
04.01.2016   //  

Пункт тимчасового розміщення біженців у м.Яготин Київської області Державної міграційної служби України 25 грудня уклав угоду з ПП «Фінансова будівельна компанія «Завод Луч» на додаткові роботи по реконструкції недобудованого гуртожитку медучилища під притулок для біженців вартістю 7,14 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірмі виділено додаткове фінансування лише через місяць після того, як з нею у листопаді було укладено угоду на реконструкцію гуртожитку вартістю 26,74 млн грн. В ході ремонту були виявлені «факти часткового руйнування та пошкодження недобудованих […] цоколю, частини фасадів, зовнішніх мереж водопроводу та каналізації через дію несприятливих факторів». Вартість додаткових робіт визначало ТОВ «Укрекспертиза в будівництві».

Відтак загальна вартість реконструкції становить вже 33,88 млн грн. За ці гроші можна було звести набагато більше житла. Наприклад, мерія Полтави цієї весни замовила будівництво 10-поверхового будинку з ціною будівництво 5,2 тис грн за кв м. Загальна вартість будівництва була дещо більшою, ніж у Яготині – 48,90 млн грн. Однак за гроші, виділені на яготинський гуртожиток, полтавчани звели б 6,5 тис квадратних метрів житла. Це майже сотня квартир.

Гуртожиток по вул. Студентська, 2 у Яготині почали перебудовувати у 2011 році.

Тоді на відкритих торгах підряд на 3,95 млн грн. отримало ТОВ «БК «П’ятий фасад». Повідомлялося, що пункт тимчасового розміщення біженців розрахований на 250 місць. Також передбачено більше 50 місць для дітей без супроводу дорослих.

Реконструкцію мали завершити до кінця 2011 року. Чи були освоєні кошти за цим договором – невідомо.

У 2013 році тендер на 24,75 млн грн. виграла фірма «Завод Луч».

На початок 2015 року підрядник виконав робіт на 3,64 млн грн., у тому числі встановив металопластикові вікна та огородження балконів, виконав вертикальне планування, монтаж огорожі та відмосток, гідроізоляцію фундаментів тощо.

Після того у листопаді 2015 року з «Заводом Луч» і було укладено нову угоду вартістю 26,74 млн грн., яка враховувала зростання цін на матеріали та потребу в додаткових роботах. І після того було укладено вищезгадану угоду на додаткові роботи вартістю 7,14 млн грн.

Засновниками ТОВ «ФБК «Завод Луч» є Леонід Воєйков та Анатолій Коваль. Фірма заснована у 2002 р. і має статутний фонд 9 тис грн.