Дорогу до заводу «литвинівця» за 11 мільйонів відремонтує оточення Халая
05.11.2015   //  

Департамент економіки та розвитку Черкаської міськради 30 жовтня за результатами тендерів уклав угоди про реконструкцію вулиць на 17,25 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Вулицю Сурікова відремонтує ПП «Черкаси-Інтерстрой» за 11,38 млн грн.

Влаштують дорожній одяг проїжджої частини площею 4,7 кв. км, перехрестя і виїзди, зливову каналізацію, пішохідні переходи та паркувальні майданчики, а також встановлять дорожні знаки та нанесуть розмітку.

За словами секретаря міськради Олександра Радуцького, йдеться про ділянку від залізничного переїзду до вул. Промислової. На цьому відрізку знаходиться завод ТОВ «АПК «Маїс». Ця компанія належить Сергію Терещуку, екс-нардепу від «Народної Партії» Володимира Литвина, та його дружині Марині Чередніченко. Керує фірмою Сергій Осадчий – колишній депутат Черкаської облради від «Народної партії».

Сурикова Сурикова3

МолотковаВулицю Молоткова відремонтує ТОВ «Дорожньо-будівельне управління «Аерошляхбуд» за 5,87 млн грн.

Влаштують дорожній одяг проїжджої частини площею 6,4 кв. км, перемикання та виїзди, автобусні зупинки, посадкові майданчики і тротуари, зовнішні електричні мережі і зливову каналізацію, встановлять дорожні знаки та нанесуть розмітку.

Замовник заплатить підрядникам аванс 50%, а ті мають виконати ремонт до кінця року.

На тендерах переможці конкурували між собою. При цьому «Черкаси-Інтерстрой» пропонував відремонтувати вул. Сурікова на 1% дешевше, але без урахування ПДВ. Відтак з ПДВ його заявка була б дорожчою, ніж у «ДБУ «Аерошляхбуд».

Крім того, в обох випадках «Черкаси-Інтерстрой» не надав довідку з банку про відсутність заборгованості за кредитами.

Черкаси-інтерстрой«Черкаси-Інтерстрой» зареєстровано в 2013 р. Засновницею значиться Раїса Сидоренко, а керівником – Сергій Зайцев. Фірма вказала у держреєстрі номер телефону 0472657290.

Раніше цим номером також користувалося ПП «Техбуднагляд», засновником якого був Володимир Халай, колишній позафракційний депутат Черкаської міськради. Сьогодні «Техбуднагляд» переоформлено на Максима Соломатіна.

Цей же номер 0472657290 свого часу мало ПП «Промелектробуд-2000», яким досі володіє Володимир Халай.

Харківська фірма «ДБУ «Аерошляхбуд» належить Олександрі Стефанович, а керує нею Григорій Стефанович. Вона з родиною також є співвласниками ще однієї компанії з подібною назвою – ТОВ «Управління механізації «Аерошляхбуд». Бізнес-партнерами Стефановичів у цій фірмі є екс-депутат Харківської міськради від Партії регіонів Леонід Янов з сім’єю.