На дороги до могили Шевченка дали ще 134 мільйони
03.09.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Черкаській області 28 серпні уклала низку угод на здійснення поточного ремонту автодоріг загального користування державного і місцевого значення на загальну суму 133,74 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника». Відсутність часу на проведення відкритих торгів пояснили терміновою підготовкою мережі автодоріг регіону до відзначення 200-річчя від дня народження Т.Шевченка та 60-річчя із дня заснування Черкаської області, що будуть проводитися на початку 2014 року. Чому для виконання робіт були обрані саме ці компанії – в обґрунтуванні не зазначили.

Підряди отримали чотири компанії:

  • ТОВ «Трансстроймеханізація»  – 50,29 млн грн.

Компанію заснували дві болгарські фірми: «АО Гражданметропоставка» та «АО Комунспецмонтаж ЛТД». Окрім цього тендеру за останні п’ять років вона виграла лише два загальною вартістю 28,13 млн грн. – ремонт доріг і будівництво Бескидського тунелю.

  • ТОВ «Дорбудтехнологія» – 32,11 млн грн.

Фірму заснували екс-депутат Луганської міськради Тігран Кочарян, Лусіне та Авєтік Цоголакяни. Кочарян відомий тим, що регулярно розігрує тендерни зі своїм бізнес-партнером Олександром Блискуном. За останні п’ять років «Дорбудтехнологія» виграла тендерів на 308,03 млн грн.

  • ТОВ «Ростдорстрой» – 25,96 млн грн.

Фірма належить  до бізнес-угрупування колишнього голови фракції Партії регіонів в Одеській міськраді, а тепер народного депутата від ПР Геннадія Труханова. Офіційно засновником одеської компанії є офшор з Віргінських островів «Сайдлейк інтернешнл лімітед». За останні п’ять років фірма отримала підрядів на 1,66 млрд грн.

  • ТОВ «Дорожньо-будівельне управління «Аерошляхбуд» – 25,38 млн грн.

Харківську фірму «ДБУ «Аерошляхбуд» заснувала у 2011 р. Олександра Стефанович. Вона з родиною також є співвласниками ще однієї компанії з подібною назвою – ТОВ «Управління механізації «Аерошляхбуд». Бізнес-партнерами Стефановичів у цій фірмі є депутат Харківської міськради від Партії регіонів Леонід Янов з сім’єю. Єдиний тендер, який окрім цього виграла перша фірма – це 99 млн грн. на ремонт черкаських доріг на початку серпня. Що ж до другої  – то вона почала отримувати підряди у 2011 р. і за це час зібрала замовлень на 147,05 млн грн., усі в Черкаській або Харківській областях.