Партнерці «регіонала» без конкурсу дали 99 мільйонів на дороги – виправдалися Шевченком
15.08.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Черкаській області 12 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Дорожньо-будівельне управління «Аерошляхбуд» на поточний ремонт автодоріг загального користування державного і місцевого значення. Вартість угоди склала 99,15 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Технічні деталі та обсяги робіт невідомі, оскільки техзавдання на «ВДЗ» не розміщено.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника». Нагальну необхідність та відсутність часу на проведення відкритих торгів пояснили потребою проведення значного обсягу робіт в скорочені строки. Таку поспішність обґрунтували терміновою підготовкою мережі автодоріг регіону до відзначення 200-річчя від дня народження Т.Шевченка та 60-річчя із дня заснування Черкаської області, що будуть проводитися на початку 2014 року.

Харківську фірму «ДБУ «Аерошляхбуд» заснувала у 2011 р. Олександра Стефанович. Вона з родиною також є співвласниками ще однієї компанії з подібною назвою – ТОВ «Управління механізації «Аерошляхбуд». Бізнес-партнерами Стефановичів у цій фірмі є депутат Харківської міськради від Партії регіонів Леонід Янов з сім’єю.

Згідно з даними «ВДЗ», перша фірма поки жодного іншого тендеру не вигравала, друга – почала отримувати підряди у 2011 р. і за це час зібрала замовлень на 147,05 млн грн., усі в Черкаській або Харківській областях.