Екс-мер Кіровограда незаконно отримав 40 соток землі на території оборонного заводу
27.10.2015   //  
Колишній мер Олександр Нікулін був звинувачений у хабарництві і майже два роки провів в СІЗО

Колишній мер Олександр Нікулін був звинувачений у хабарництві і майже два роки провів в СІЗО

Господарський суд Кіровоградської області визнав недійним договір Кіровоградської міської ради та ТОВ «Гайкен» щодо оренди земельної ділянки площею 4047 кв м. Таке рішення суд прийняв 12 жовтня.

В червні 1998 року Кіровоградська міська рада передала у постійне користування військовій частині А-2201 під розміщення центрального ремонтного заводу земельну ділянку площею 18,73 га по вул. Добровольського, 2. Але в листопаді 2008 року міськрада прийняла рішення вилучення з цієї землі ділянку площею 4047 кв м для передачі її в оренду на 25 років ТОВ «Найкен». Землю фірма отримала під розміщення та реконструкцію триповерхової житлової будівлі.

У вересні 2015 року прокуратура подала позов, в якому вказала, що спірна земля належала державному підприємству Кіровоградський ремонтний завод». Цей завод був підпорядкований міністерству оборону України. Відповідно, саме міністерство повинно було дати дозвіл на відчуження землі, а воно такого дозволу не надавало.

Суд погодився, що Кіровоградська міська рада не мала повноважень на передачу спірної землі в оренду, а тому визнав недійним договір оренди.

Поки що в єдиному реєстрі судових рішень оприлюднена вступна та регулятивна частини судового рішення в цій справі.

Власниками ТОВ «Найкен» є колишній мер Кіровограда Олександр Нікулін та його син Ростислав.

За даними ЗМІ, Олександр Нікулін в 1998 році був вибраний міським головою Кіровограда, але згодом був звинувачений у хабарництві і майже два роки провів в СІЗО. В 2003 році він був засуджений до п’яти років ув‘язнення, але за станом здоров’я був звільнений в залі суду. В 2006 році Нікулін знов приймав участь у виборах мера Кіровограда, але перед самим голосуванням Кіровоградська ТВК зняла його з виборів. Нині Нікулін балотується в депутати Київської міськради і вказує себе як директора ТОВ «Укргеоком». Він також разом з Олегом Гетьманом є співзасновником цієї фірми.

«Кіровоградський ремонтний завод» входить до складу концерну «Укроборонпром» і спеціалізується на капітальному ремонті наземних радіотехнічних систем забезпечення польотів авіації.