Григоришин мирно витягнув з «Київміськбуду» борги по оренді офісу
20.07.2015   //  

сувороваПАТ «Проектно-технологічний інститут «Київоргбуд» уклало мирову угоду з ПАТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» щодо стягнення боргів по оренді офісу по вул. Суворова, 4/6. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Києва від 13 липня.

«Київміськбуд» був винен 52 тис грн. Відтак «Київоргбуд» подав позов. Однак до розгляду по суті справа не дійшла, оскільки сторони уклали мирову угоду. На її виконання «Київміськбуд» заплатив «Київоргбуду» 52 тис грн. та ще 10 тис грн. ПДВ.

«Київміськбуд» є акціонером «Київоргбуду» – холдинговій компанії належить 36% акцій проектно-технологічного інституту.

Однак найбільшим акціонером з 62% власника будівлі по вул. Суворова, 4/6 є компанія, яка не має стосунку до комунальних будівельників – це кіпрський офшор «Energy standard projects limited» з групи Костянтина Григоришина. У попередні роки пакет акцій «Київоргбуду» був записаний на інші структури Григоришина – пайові фонди «Перший» та «Третій» компанії по управлінню активами «Сварог Ессет Менеджмент».

Наразі в будівлі по вул. Суворова, 4/6 зареєстрована низка фірм з групи Григоришина. У тому числі це ТОВ «Український енергетичний реєстратор» (засновником є кіпрський офшор «Енерджі стандарт фанд менеджмент лімітед»). Ця фірма веде реєстри компаній «Авіакомпанія Константа» (Запоріжжя), власником якого є вищезгадане «Energy standard projects limited», а також акціонерних компаній «Чернігівський річковий порт», «Запорізькій завод надпотужних трансформаторів», «Запорізький кабельний завод» та інших григоришинських фірм.

Також тут зареєстроване ТОВ «Енерджі сервіс». Ця фірма впродовж трьох років вигравала підряди виключно у луганського, вінницького, сумського, чернігівського і полтавського обленерго, акціонером яких Григоришин. Також у деяких обленерго партнером є група Ігоря Коломойського.

Засновниками «Енерджі сервісу» є кіпрські фірми «Венмайрон холдінг лімітед», «Месда трейдінг лімітед» та «Рістом ентерпрайзес лімітед».

«Рістом ентерпрайзес лімітед» фігурує у складі засновників чотирьох фірм («Веста-Компані», «Трансмолоко», «Мастейн» і «Метриком»), через які торік з «Приватбанку» було виведено $147 млн. Загалом тоді фірми, пов’язані з «Приватом», вивели з України $1,82 млрд по схемі з фальшивим імпортом.

Керівником «Месда трейдінг лімітед» є Ευγενια Κωνσταντινου, а секретарем – компанія «Sfertos consulting & services limited». Цей же склад керівників у фірми «Grintwood investments limited», яка володіє телеканалом «2+2» з медіа-холдингу Коломойського.