«Укргазвидобування» перед призначенням нового директора скупилось на 44 мільйони у «прокладки» з капіталом 100 гривень
26.06.2015   //  

Філія Управління з переробки газу та газового конденсату ПАТ «Укргазвидобування» 19-22 червня за результатами тендерів уклала угоди з ТОВ «Промфінанс Груп» на закупівлю хімії на загальну суму 43,90 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено постачання 803 тонн антифризу на суму 28,90 млн грн. (ефір метил-трет-бутиловий по 36 тис грн./т), а також 600 тон компоненту моторного палива альтернативного марки Б по 25 тис грн./т, усе з поставкою в Харківській область.

Фірму «Промфінанс Груп» заснували у листопаді минулого року, першим власником було ТОВ «Бізнес Пропозиції» Катерини й Володимира Пальчиків (з Остера Чернігівської обл.), останній же був директором.

Наразі ж фірма переписана на Вікторію Вікторівну Донських з Кременчука Полтавської обл. На початку 2013 р. вона упродовж кількох місяців очолювала дніпропетровську страхову фірму «Укрінтерполіс».

«Промфінанс Груп» має 100 грн. статутного капіталу, тендерів раніше не вигравала.

Єдиним конкурентом фірми на обох виграних тендерах стало полтавське ТОВ «Індустріальні системи автоматизації» Миколи Звягольського, основним видом діяльності котрого є торгівля комп’ютерним обладнанням.

Пропозиція «Промфінанса» не була найдешевшою на торгах по антифризу: подавався ще третій учасник, ТОВ «Меледа», яке пропонувало антифриз на 80 тис грн. дешевше, однак пропозиція була відхилена за неповний пакет та незавірені належним чином документи.

Ці тендери було завершено за кілька днів до офіційного призначення головою «Укргазвидобування» Олега Прохоренка 25 червня. Посаду звільнив Сергій Костюк, який раніше подав заяву про звільнення за власним бажанням. З моменту свого призначення керівником «Укргазвидобування» у 2014 році Костюк кілька разів фігурував у крупних скандалах, пов’язаних з реалізацією держкомпанією нафтопродуктів за заниженими цінами. При цьому у листопаді суд дозволив арештувати керівництво «УГВ», а у грудні Костюка затримали поряд з офісом у ході спільної операції київської прокуратури та СБУ. Однак він вийшов на свободу і продовжив керувати держкомпанією.

По призначенні Костюка пов’язували через фірму «Феон» з нардепом Ярославом Москаленком, що входить до депутатської групи «Воля народу» Ігоря Єремєєва. Саме через цю фірму у лютому намагались продати Міністерству оборони на 286 млн грн. палива, яке мало вироблятись на потужностях «Укргазвидобування». Однак тоді оборудку відмінили і пізніше провели її через ланцюжок фірм Єрємєєва.

Новий голова «Укргазвидобування» Олег Прохоренко до цього працював у консалтинговій фірмі «McKinsey Ukraine». Деякі ЗМІ вважають його наближеним до президента Петра Порошенка, оскільки у «McKinsey Ukraine» також працює Юлія Аліханова – дружина президентського сина Олексія Порошенка.