Бензин для армії на чверть мільярда постачатиме рідна фірма помічника нардепа Москаленка
13.02.2015   //  

Міністерство оборони України 6 лютого акцептувало пропозиції МПП «Феон» щодо постачання бензину на суму 286,06 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за переговорною процедурою закупівлі у зв’язку із залученням збройних сил до захисту територіальної цілісності України, проведенням Антитерористичної операції.

Замовлено 17,70 тисяч тонн бензину А-80-ДЗ. Закупівельні ціни на бензин по різних лотах складають від 15 780 грн/т до 16 896 грн/т.

Товар мають поставити у військові частини, на склади і в центри забезпечення пальним протягом 60 днів з дати підписання договору.

Станом на 5 лютого МПП «Феон» було зареєстроване на Вадима Кикотя. Але днями «Феон» переоформили на Сергія Ольховського, який до того значився директором при Кикоті.

Вадим Кикоть – це помічник нардепа Ярослава Москаленка. Крім того, Вадим Кикоть є директором ТОВ «Синтез», співвласником якого досі значиться нардеп Москаленко. У 2012 році Москаленко вперше став нардепом від Партії регіонів, а до був першим заступником голови Київської ОДА і очолював Вишгородську РДА.

Щодо Сергія Ольховського, то він є депутатом Вишгородської райради від «Фронту Змін». Відомо, що він працював лікарем-анестезіологом Головного військового центру ім.Ордена Червоної Зірки «ГВКГ».

Договори з МПП «Феон» мають підписати у строк не раніше ніж через 5 днів з дня оприлюднення у «Віснику держзакупівель» повідомлення про акцепт.

Відомо, що до участі в переговорній процедурі закупівлі було запрошено чотирьох учасників. Пропозиції МПП «Феон» були найдешевшими тільки по половині лотів. На решту замовлення найдешевші пропозиції надійшли від «Міра Груп Інтернешнл» з Закарпатської області. Втім, з невідомих причин, ця компанія не отримала замовлення по жодному лоту.

Нагадаємо, фірма «Феон» минулої весни мала пряму угоду з державним «Укргазвидобуванням» на отримання сировини для виробництва бензина, яку було укладено без конкурсів чи аукціонів. Таку ж угоду мала фірма з групи «ВОГ» нардепа Ігоря Єрємєєва. За три місяці після втечі Януковича держкомпанія втратила по цім угоди 60 млн грн.

Нардеп Москаленко входить у групу «Воля народу», яку очолює Єрємєєв.

З березня 2014 року «Укргазвидобування» очолює Сергій Костюк, якого пов’язують з Москаленком.

10 грудня 2014 року СБУ і прокуратура провели затримання Костюка по карній справи про завдання збитків державі на 17 млн грн. за постачання скрапленого газу приватній фірмі з групи Єрємєєва по заниженій ціні і без передплати. Також про підозру було оголошено одному з заступників Костюка.

11 грудня Печерський суд відпустив Костюка під заставу 1,1 млн грн. і він досі офіційно лишається керівником «Укргазвидобування».