Одеські міліціонери купили у порошенківця «Хюндаї» по півмільйона, пристосовані для дітей
29.04.2015   //  

Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Одеській області 21 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Богдан-авто Одеса» на постачання автомобілів на 1,04 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано два універсали Hyundai Tucson (5 dr, 2.0 DOHC CVVT, 2WD, 5 MT) по 0,52 млн грн. (близько $23 тис).

Кожен автомобіль має бути укомплектований клімат-контролем, аудіо-системою на  6CD + 6 динаміків, заднім парк-троніком, сидіння мають бути з підігрівом. Також міліцейські автомобілі повинні мати кріплення для дитячого сидіння та дитячі замки задніх дверей.

Це перша після Майдану закупівля подібних автомобілів підрозділом Державної служби охорони. У листопаді 2014 року Кіровоградське УДСО придбало п’ять автомобілів ЗАЗ по 94 тис грн., які знаходяться в набагато нижчій ціновій категорії від Hyundai.

Збиранням цих автомобілів в Україні займається група «Богдан», яку контролює бізнес-партнер президента Петра Порошенка Олег Свинарчук (нині змінив прізвище на Гладковський і очолив державну комісію експортного контролю зброї).

У 2013 році підрозділи УДСО проводили масові закупівлі автомобілів. Частково за допомогою кредитів «Всеукраїнського банку розвитку» Олександра Януковича охоронці придбали у компанії «ВіДі» автівки Peugeot на 20 млн грн. Ще раніше регіональні УДСО закуповували Mitsubishi у фірми «Ніко-Україна».