Шуфрич з Бродським хочуть добудувати над своїм рестораном на Хрещатику ще три поверхи
03.04.2015   //  

Народний депутат Нестор Шуфрич (Опозиційний блок) та екс-голова Держпідприємництва Михайло Бродський планують масштабне будівництво на центральній вулиці столиці.

Про це йдеться у сюжеті Максима Опанасенко у «Слідство.Інфо»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Олімп-ЛТД» подало до секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради КМДА проект реконструкції ресторану «Гімалаї». Співвласником «Олімп-ЛТД» є ТОВ «Денді-Плюс», якою володіє родина колишнього очільника Держпідприємництва Михайла Бродського. Його син Юрій був директором «Олімп-ЛТД».

Ще одним співзасновником фірми є і В’ячеслав Черепаня. Він – бізнес-партнер родини Шуфричів і один з учасників схеми. Черепаня вже багато років є помічником Нестора Шуфрича як народного депутата.

ТОВ «Олімп-ЛТД» є власником бар-ресторану «Гімалаї», що розташований за адресою Хрещатик, 23. У 1996-му фірма дістала і право постійного користування на 0,05 га під рестораном. Пізніше «Олімп-ЛТД» викупив 0,0333 га, а решту – 0,0167 га – отримав від Київради.

fontanФірма зробила вже дві спроби узгодити в КМДА проект реконструкції. І хоча Мінкульт і археологи з НАН проти будівельних робіт на Хрещатику не заперечували, Шуфричу і Бродському поки що не вдалося отримати дозвіл. Поки що в КМДА відправили їх проект на доопрацювання.

Запропонована реконструкція передбачає знесення існуючої одноповерхової будівлі і зведення замість неї нової – вже чотириповерхової. Верхній поверх планують перетворити на кафе, решту – на торгівельні та виставкові зали. Висота кожного поверху – 3,6 метра. Два поверхи – надземні, ще два – напівпідземні. Вони мають розміщуватися на рівні нинішнього кам’яного муру і сходів.

Але знесення бару-ресторану і будівництво на його місці нового будинку – не повний перелік будівельних планів власників «Олімп-ЛТД». Так, у жовтні 2014-го у київській мерії обговорювали ідею створення на Хрещатику нового фонтану якраз напроти «Гімалаїв». Меценатом цього проекту виступив «Олімп-ЛТД».

Нагадаємо, структури Шуфрича сперечаються з фірмами Віктора Пінчука та Валерія Хорошковського за контроль над територією в 26 га на березі Дніпра в Києві.