Шахтарі з Дзержинська замовили металу на 28 мільйонів (виправлено)
16.03.2015   //  

(виправлено інформацію щодо (не)підконтрольності Дзержинська Україні)

ДП «Дзержинськвугілля» 10 березня за результатами тендерів уклало низку угод на постачання металу й виробів з нього на загальну суму 28,16 млн грн. за власні кошти держпідприємства. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 18,50 млн. грн. отримає ТОВ «Лідер Промснаб» за прокат, арматуру, балки, тощо. Власником маріупольської фірми «Лідер Промснаб» є Сергій Аверін. Фірма виграє тендери з середини 2011 р., за цей час вона отримала замовлень на 318,18 млн грн. Компанія зайшла на тендери в період президентства Віктора Януковича, коли одним з основних тендерних лідерів вугільної галузі стали компанії старшого сина президента Олександра Януковича.

Окрім того 4,22 млн грн. отримає ще одна маріупольська фірма «ТД Євроімпекс». Її власником є донеччанин Дмитро Костянтинович Демянко. Фірма заснована в лютому 2013 р., зайшла на тендери у жовтні 2014 р., за цей час отримала замовлень на 18,33 млн грн.

Решта 5,44 млн грн. дістанеться ТОВ «Альянс», воно постачатиме сталеві труби. Дніпропетровська фірма належить Геннадію Жмуренку.

Нагадаємо, два тижні тому Кабмін додав Дзержинськ разом з Авдіївкою та Дебальцевим до списку населених пунктів, які непідконтрольні або частково підконтрольні українській владі. Минулого тижня координатор групи «Інформаційний спротив» і народний депутат Дмитро Тимчук повідомив, що на Дзержинському та Артемівському напрямку спостерігається концентрація формувань російсько-терористичних військ – тактичні групи, танки, артилерія, бронетехніка, а також накопичення палива й боєприпасів.

Разом з тим, у парламентській газеті «Голос України» 14 березня було опубліковано повідомлення секретаря міськради Дзержинська Юрія Євсикова. Він заявив, що місто у липні 2014 року було відбито у російських терористів і з того часу залишається українським. Внесення Дзержинська до урядового переліку населених пунктів, які непідконтрольні або частково підконтрольні українській владі, Євсиков називає «прикрою помилкою».