Вільногірський комбінат скупився на чверть мільярда у партнерів свого начальника
11.02.2015   //  

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 28 січня-4 лютого уклала угоди з ТОВ «Енерджі трейд груп» на постачання палива і підшипників на суму 237,67 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшу частину суми 208,90 млн грн. заплатять за постачання дизпалива наливом – 12 тис тонн. Закупівельна ціна дизпалива становить 17 408 грн/т.

Ще на 7,45 млн грн. замовлено бензину автомобільного наливом 380 тонн. Ціна складає 19 610 грн/т.

Решту 20,89 млн грн. коштуватиме постачання підшипників – усього 796 найменувань. Ціни на на окремі види підшипників у ВДЗ не оприлюднено.

«Енерджі трейд груп» заведена на кіпрську компанію «Вінгтон трейдінг ЛТД».

«Енерджі трейд груп» також є основним власником ТД «Еко-Сервіс», де директором є Ігор Ведута, партнер Руслана Журила.

Раніше Журило був заступником директора ДП «СхідГЗК». Вищезгадані «Енерджі трейд груп» і ТД «Еко-Сервіс» та низка інших повязаних з керівництвом комбінату компаній є постійними постачальниками «СхідГЗК».

Восени 2014 року Журило очолив держпідприємство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», за яким закріплено майнові права на Іршанський гірничо-збагачувальний і Вільногірський гірничо-металургійний комбінати, відібрані державою у групи Дмитра Фірташа за допомоги групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Також дніпропетровчанин Журило був заступником управляючого санацією заводу «Електрон-газ», керівником якого був Володимир Горб. Останній очолював компанію «Славутич-капітал» Геннадія Корбана – нинішнього заступника губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського. Журило був також директором ТОВ «Приладний завод «Електрон» у той час, коли засновником фірми була Ольга Гугніна, яка представляла інтереси компанії «Приват-Сток-Сервіс».