АМКУ оштрафував рідну фірму «регіонала» за розпил на ремонтних тендерах
21.12.2014   //  

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Вікторія» і ТОВ «Юлія» на загальну суму 100 тис грн. та 40 тис грн. за спотворення результатів торгів. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Комітет встановив, що вказані фірми погодили між собою умови участі у чотирьох тендерах, що стосувалися робіт з капітального ремонту. При винесенні рішення АМКУ врахував, що обидві фірми визнали свою провину.

Про які закупівлі йдеться і за який період не уточнюється. Відомо тільки, що замовниками виступали установи Одеської області.

За даними ВДЗ, фірми «Вікторія» і «Юлія» вигравали тендери у 2008-2012 рр.

Так, у 2012 році фірма «Вікторія» отримувала підряд на ремонт будівлі під склад озброєння від ГУ МВС в Одеській області. Вартість угоди складала 2,10 млн грн. У торгах брала участь також фірма «Юлія», але окрім неї було ще двоє учасників.

Також у 2012 році «Вікторія» отримала замовлення на ремонт приміщень корпусу «Зоряний» вартістю 2,20 млн грн. від ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія». Цього разу єдиним конкурентом була фірма «Юлія».

На період проведення згаданих тендерів фірма «Вікторія» належала Олександру Стоянову і Вікторії Стояновій. Станом на сьогодні засновницею залишається тільки Вікторія Стоянова. На місцевих виборах 2010 року Стоянов балотувався до Одеської міськради від Партії регіонів.

ТОВ «Юлія» засноване Дмитром Шевченком і Сергієм Боярським.