Каналізацію у Львові за 16 мільйонів робитиме фірма чиновника ОДА і екс-начальника водоканалу
16.11.2014   //  

ЛМКП «Львіводоканал» 10 листопада уклало угоду з ТОВ «Укрінвестбуд» на каналізування району вулиць Ряснянська і Брюховецька. Вартість угоди складає 15,75 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Засновниками фірми «Укрінвестбуд» є ПП «Західна інженерна компанія» та ТОВ «Хосаро» Андрія Рокоша, Володимира Мазура і Тараса Хоми. Підписантом фірми значиться Михайло Політило, відомий як заступник начальника управління капітального будівництва Львівської ОДА. Керівником «Укрінвестбуду» є Михайло Винявський, який у 2005-2006 рр. очолював «Львівводоканал».

Єдиним конкурентом на торгах з різницею пропозицій у 0,2% було ТОВ «Львівбудмережі» Лесі Кужеї. Керівником є Юрій Кужея, відомий також як співвласник ТОВ «З.Ю.Т.Р» із Зоряною Пастущук, донькою Мирослава Пастущука, який до 2006 року був начальником управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради.

Відомо, що заявки фірм «Укрінвестбуд» і «Львівбудмережі» були найдорожчими з тих, що подавались на тендер. Участь у торгах також намагалися взяти дешевші підрядники, однак їх не допустили до оцінки через невідповідність документації конкурсних торгів.

Наприклад, ТОВ «БК Комплекс-Про» хотіло за роботи 15,02 млн грн. Як повідомив замовник, фірма не підтвердила наявність матеріально-технічного забезпечення, персоналу, платоспроможність та ін.

ТОВ НВО «Облсількомунгосп» оцінило роботи в 15,40 млн грн. Однак воно не підтвердило досвід виконання робіт, також у підприємства не виявлено оборотних активів, що вказує на його неплатоспроможність, крім того відсутні копії ліцензій і дозволів на роботи.

ПАТ «ЛСБМУ №1» з пропозицією за 15,42 млн грн. було відхилене, бо не подало довідку про заходи із захисту довкілля.