Міноборони відписало 26 мільйонів на ремонт авіадвигунів
06.11.2014   //  

Міністерство оборони України 30 жовтня уклало угоди з ПАТ «Мотор Січ» на капітальний ремонт авіаційних двигунів на загальну суму 25,90 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено ремонт двигунів типу ТВ3-117ВМ (МТ) і типу ТВ3-117, кількість обладнання не уточнюється, завершити ремонт повинні до кінця поточного року.

Усі замовлення «Мотор Січ» отримав за переговорною процедурою, оскільки йдеться про нагальну потребу Нацгвардії. Загалом з початку російського вторгнення на Донбасі «Мотор Січ» отримав від Міноборони та різних військових частин підрядів на ремонт техніки на загальну суму 35,94 млн грн.

Основними власниками «Мотор Січ» на сьогодні є американська «The Bank of New York Mellon, BN», панамський офшор «Business House Helena» і фізособа, ім’я котрої SMIDAне розкриває.

З 1995 підприємство очолює народний депутат від Партії регіонів Вячеслав Богуслаєв, який раніше володів 15%. На цих виборах до Верховної ради Богуслаєв балотувався за мажоритарним округом уже як безпартійний самовисуванець. За попередніми підрахунками ЦВК до парламенту нового скликання Богуслаєв проходить.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що «Мотор Січ» продовжує постачати свою продукцію в Росію, на яку традиційно припадало 70% експорту підприємства. Сам Богуслаєв тоді заявив, що обмежили тільки поставки для потреб російського Міноборони, однак немає заборони на експорт до Росії продукції подвійного призначення.